Voisiko sen tuiki tutun maito-voisilmä-kaura -yhdistelmän korvata vaikkapa pistämällä puuron päälle pekonia ja avokadoa? Miltä maistuisi suolainen kaurapuuro? Tältä sivulta löydät reseptit erilaisiin suolaisiin puuroihin. 

Kun kaurapuuro kyllästyttää, ota käyttöön tuunatut puuroreseptit. Suolaiset puurot ovat nyt erittäin trendikkäitä!

Puuro, yleensä makeasti maustettuna on läntisellä pallonpuoliskolla yleensä aamiaisruokaa vaikka yhtä hyvin siitä olisi suolaisena versiona lounaaksi tai jopa kevyeksi illalliseksi. Ideahan on sitäpaitsi ikivanha: puuro eri muodoissaan kun oli ihmiskunnan ruokavalion vankka perusta tuhansien vuosien ajan.

Puuro – oli se sitten kaurasta, ohrasta tai riisistä - on kangas, jonka päälle erilaisia makuja on hauska kokeilla. Ajattele siis puuroa pastan tai perunan kaltaisena perustana, jonka seuraksi makuja rakentelet. Sokerin sijaan suolaa, maidon tai veden korvaajaksi kana- tai kasvislientä. Useimmat meistä ovat syöneet suolaisia puuroja tyytyväisinä koko ikänsä. Risottohan on käytännössä suolainen puuro. Jos risottoon voi yhdistellä viinit, sienet, kasvikset, lihat ja parmesaanit, miksei saman saisi tehdä kauran ja ohran kanssa? Eikun rohkeasti kokeilemaan!