Paahdettu kaurapuuro ja granaattiomenan siemeniä

Paahdettu kaurapuuro ja granaattiomenan siemeniä
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Euroopassa lähes tuntemattomasta granaattiomenasta on viime vuosina tullut liki avokadon kaltainen trendiherkku. Se myös maistuu hyvältä.

2:lle
Paahdetut kaurahiutaleet:
4dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2rklvoita
Neste puuroa varten:
6dlvettä
dlmaitoa
ripaus suolaa
1rklhunajaa
¼tlvaniljauutetta – ei välttämätön, mutta must jos pidät vaniljan mausta
Lisäksi:
2rklraastettua mantelia
2rklgranaattiomenan siemeniä
vaahterasiirappia tai hunajaa

Valmistusohje

  1. Sulata voi paistinpannulla ja anna ruskistua kevyesti. Lisää kaurahiutaleet pannulle ja anna paahtua miedolla lämmöllä, kunnes hiutaleet ovat kevyesti ruskistuneet ja tuoksuvat lempeän pähkinäiseltä. Siirrä sivuun odottamaan (tämän työvaiheen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä – säilytä paahdettuja hiutaleita kylmässä).

  2. Yhdistä vesi ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kaurahiutaleet nesteen joukkoon ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

  3. Mausta puuro kevyesti suolalla. Sekoita mukaan hunaja ja vaniljauute. Annostele kulhoihin.

  4. Viimeistele manteleilla, granaattiomenan siemenillä ja vaahterasiirapilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)