Euroopassa lähes tuntemattomasta granaattiomenasta on viime vuosina tullut liki avokadon kaltainen trendiherkku. Se myös maistuu hyvältä.

Ainekset 2:lle annosta

Paahdetut kaurahiutaleet:
2
rkl
voita
Neste puuroa varten:
6
dl
vettä
dl
maitoa
ripaus suolaa
1
rkl
hunajaa
¼
tl
vaniljauutetta – ei välttämätön, mutta must jos pidät vaniljan mausta
Lisäksi:
2
rkl
raastettua mantelia
2
rkl
granaattiomenan siemeniä
vaahterasiirappia tai hunajaa

Ohje

  1. Sulata voi paistinpannulla ja anna ruskistua kevyesti. Lisää kaurahiutaleet pannulle ja anna paahtua miedolla lämmöllä, kunnes hiutaleet ovat kevyesti ruskistuneet ja tuoksuvat lempeän pähkinäiseltä. Siirrä sivuun odottamaan (tämän työvaiheen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä – säilytä paahdettuja hiutaleita kylmässä).

  2. Yhdistä vesi ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kaurahiutaleet nesteen joukkoon ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

  3. Mausta puuro kevyesti suolalla. Sekoita mukaan hunaja ja vaniljauute. Annostele kulhoihin.

  4. Viimeistele manteleilla, granaattiomenan siemenillä ja vaahterasiirapilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.