Lakusuklainen chia-kaura-tattaripuuro

Lakusuklainen chia-kaura-tattaripuuro
  • Herkullinen lakritsi-suklaapuuro aloittaa aamun mieltä hellivästi, kun teet puuron käyttäen chia-siemeniä ja Kaura-Tattarihiutaleita.
  • Laku-suklainen puuro toimii mainiosti myös välipalana herkkujen korvaajana.
  • Kätevimmin lämmin puuro valmistuu mikrossa, varaa mikropuuroa varten reilun kokoinen kippo. Kokeile omalle mikrolle sopiva aika, n. 2-3 min., sekoita välillä.
  • Jääkaappikylmään maitojuomaan valmistettu puuro vaatii enemmän kypsymisaikaa kuin huoneenlämpöiseen maitojuomaan tehty puuro.
  • Voit valmistaa laku-suklaatuorepuuroa ilman uunia reseptin vinkillä.
  • Nauti puuron kanssa runsaasti terveellisiä marjoja.
1:lle iso annos
3/4dlMyllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita
2rklchia-siemeniä
1tllakritsijauhetta
2tltummaa kaakaojauhetta
1rklkookossokeria
dlkaura- tai kookosmaitojuomaa
1-2palaatummaa suklaata
Lisäksi:
mansikoita tai muita marjoja, tummaa suklaata, lakritsia, maitojuomaa

Valmistusohje

Mittaa kuivat aineet syvään isoon puurokippoon ja sekoita ne tasaiseksi keskenään. Kaada päälle maito ja lisää suklaa pieninä paloina.

Kypsennä mikroaaltouunin täydellä teholla (n. 800 W) 2-3 min., sekoita välillä. Jos puuro alkaa kiehua yli, vähennä tehoa. Kuumenna niin kauan, että puuro kiehuu eli puuron pinta kuplii kipossaan. Sekoita valmis puuro tasaiseksi.

Nauti marjojen, mansikoiden tai muiden marjojen, suklaa- ja lakritsipalojen ja maitojuoman kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella tuorepuuroa, mutta käytä tällöin 1 dl Kaura-Tattarihiutaleita. Mittaa ainekset ilman suklaata kippoon ja laita jääkaappiin turpoamaan ainakin tunniksi. Raasta ennen syömistä puuron pinnalle suklaata ja lisää halutessasi muitakin koristeluaineita, kun mikropuurossa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)