David Changin ohrapuuro

David Changin ohrapuuro
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

David Chang, ehkä tämän vuosituhannen merkittävin keittiömestari teki aasialaisesta ruuasta trendikästä läntisellä pallonpuoliskolla. Oheinen resepti on mukaelma Changin ideoimasta ohrapuurosta ja kuvastaa osuvasti herran länsimaista ja aasialaista makumaailmaa yhdistelevää ideologiaa.

4:lle
3dlkuivaa omenasiideriä
8dllaadukasta kanalientä
1tldashiliemijauhetta
4rklvoita
2sipulia ohueksi viipaloituna
suolaa
100gsavukinkkua pieneksi kuutioituna
5dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
2rklsoijakastiketta
4isoa uppomunaa
2kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Yhdistä isolla paistinpannulla siideri, kanaliemi, dashiliemijauhe ja 5 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois levyltä. Anna maustua hetken.

  2. Sulata voi paistinpannulla. Lisää sipuli, mausta ja kypsennä lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sipuli on pehmeää. Noin vartin. Lisää sitten kinkkukuutiot ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Sekoita mukaan ohrasuurimot, soijakastike ja siideri-kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduttele matalalla lämmöllä, kunnes suurimot alkavat puuroutua, 45-60 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  4. Annostele puuro kulhoihin, aseta päälle uppomunat ja koristele kevätsipulilla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)