David Chang, ehkä tämän vuosituhannen merkittävin keittiömestari teki aasialaisesta ruuasta trendikästä läntisellä pallonpuoliskolla. Oheinen resepti on mukaelma Changin ideoimasta ohrapuurosta ja kuvastaa osuvasti herran länsimaista ja aasialaista makumaailmaa yhdistelevää ideologiaa.

Ainekset 4:lle annosta

3
dl
kuivaa omenasiideriä
8
dl
laadukasta kanalientä
1
tl
dashiliemijauhetta
4
rkl
voita
2
sipulia ohueksi viipaloituna
suolaa
100
g
savukinkkua pieneksi kuutioituna
2
rkl
soijakastiketta
4
isoa uppomunaa
2
kevätsipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Yhdistä isolla paistinpannulla siideri, kanaliemi, dashiliemijauhe ja 5 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois levyltä. Anna maustua hetken.

  2. Sulata voi paistinpannulla. Lisää sipuli, mausta ja kypsennä lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sipuli on pehmeää. Noin vartin. Lisää sitten kinkkukuutiot ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Sekoita mukaan ohrasuurimot, soijakastike ja siideri-kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduttele matalalla lämmöllä, kunnes suurimot alkavat puuroutua, 45-60 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  4. Annostele puuro kulhoihin, aseta päälle uppomunat ja koristele kevätsipulilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.