Raakamakkarat ovat erinomaisen käytännöllisiä kaikenlaiseen ruuanlaittoon kokonaisina paistettuna tai varsinkin färssinä kuoresta puristettuna, jolloin ne toimivat valmiiksi maustetun jauhelihan tapaan padoissa, paistoksissa ja kastikkeissa.

Ainekset 2 annosta

8
dl
laadukasta kanalientä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1
pkt
italialaistyylistä raakamakkaraa
1
dl
pakasteherneitä
kourallinen raastettua parmesaania
hyvää oliiviöljyä
tiraus sitruunamehua

Ohje

  1. Keitä kaurahiutaleet kypsiksi kanaliemessä. Mausta suolalla ja rosmariinilla.

  2. Puuron kypsyessä paista kuoresta puristetettu ja pilkottu makkafärssi kypsäksi oliiviöljyssä.

  3. Lämmitä pakasteherneet kattilassa tilkassa kuumaa vettä.

  4. Sekoita puolet parmesaanista kypsän puuron sekaan.

  5. Annostele puuro kulhoihin. Laita paistetut makkarat ja herneet pinnalle. Viimeistele tujauksella oliiviöljyä, ripauksella raastettua parmesaania ja tirauksella sitruunamehua. Raakamakkaroista irtoaa paistaessa herkullista rasvaa, joka kannattaa hyödyntää puuron maustamiseen.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.