Toscanan kaurapuuro

Toscanan kaurapuuro
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Raakamakkarat ovat erinomaisen käytännöllisiä kaikenlaiseen ruuanlaittoon kokonaisina paistettuna tai varsinkin färssinä kuoresta puristettuna, jolloin ne toimivat valmiiksi maustetun jauhelihan tapaan padoissa, paistoksissa ja kastikkeissa.

2:lle
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
8dllaadukasta kanalientä
1rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
1pktitalialaistyylistä raakamakkaraa
1dlpakasteherneitä
kourallinen raastettua parmesaania
hyvää oliiviöljyä
tiraus sitruunamehua

Valmistusohje

 

  1. Keitä kaurahiutaleet kypsiksi kanaliemessä. Mausta suolalla ja rosmariinilla.

  2. Puuron kypsyessä paista kuoresta puristetettu ja pilkottu makkafärssi kypsäksi oliiviöljyssä.

  3. Lämmitä pakasteherneet kattilassa tilkassa kuumaa vettä.

  4. Sekoita puolet parmesaanista kypsän puuron sekaan.

  5. Annostele puuro kulhoihin. Laita paistetut makkarat ja herneet pinnalle. Viimeistele tujauksella oliiviöljyä, ripauksella raastettua parmesaania ja tirauksella sitruunamehua. Raakamakkaroista irtoaa paistaessa herkullista rasvaa, joka kannattaa hyödyntää puuron maustamiseen.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)