Pullahodarit

Pullahodarit
2 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

Superherkullinen idea on täyttää pitkänmuotoiset pullat makoisin täyttein hodarityyliin. Voit täyttää pullat valmiiksi tai antaa jokaisen itse koota hodarit pöytään katetuista herkkukipoista halkaistujen pullien väliin.

Leivo hodaripullat kätevästi valmiista pakasteena myytävästä pullataikinasta. Kun käytät pakastetaikinaa, ota se ajoissa sulamaan ja anna pullien kohota pitkään huoneenlämmössä tai valitse lämmin (+ 40 astetta) uuni, jossa pullat kohoavat nopeammin.

6 kpl
Hodaripullat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Pullataikinaa (400 g)
(tai pullataikinaa, joka on tehty 3 dl:aan nestettä)
Pinnalle:
munaa, raesokeria
Kermavaahto:
2-3dlvispikermaa
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
Mansikka-vaahtishodarit:
2kplhodaripullia
1dlmansikkahilloa
½banaani
1dlmansikkaviipaleita
kermavaahtoa (1/3 annoksesta)
½dlminivaahtokarkkeja
Lakritsi-vadelmahodarit:
2kplhodaripullia
1dlappelsiinihilloa tai lemon curd -sitruunatahnaa
1dlkotimaisia vadelmia
kermavaahtoa (1/3 annoksesta)
1dllakritsipaloja
Nutella-mustikkahodarit:
2kplhodaripullia
1dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutellaa)
dlpensasmustikoita
kermavaahtoa (1/3 annoksesta)
½dlsaksanpähkinöitä

Valmistusohje

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Kierrä sulanut ja vähän kohonnut taikina rullalle ja pyörittele siitä noin 50 cm pitkä tanko. Leikkaa tanko 6 palaan ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna pullien kohota liinalla peitettyinä kaksinkertaisiksi noin 1–2 tuntia tai laita pullat kohoamaan mietoon, noin 40 asteiseen uunin noin 30 minuutiksi.

  3. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8–10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin vaaleanruskeita.

  4. Valmistele täytteet. Vaahdota kerma ja sokerit vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotuspussiin tai tarjoilukulhoon. Puolita (tai jaa neljään osaan) mansikat, lakritsit ja pähkinät. Leikkaa banaani hodarien pituisiksi suikaleiksi –”nakeiksi”.

  5. Halkaise hodaripullat niin, että palat jäävät kiinni aavistuksen toisesta reunasta. Sivele pinnat hillolla tai levitteellä. Lisää muita täytteitä ja pursota väliin kermavaahtoa. Koristele aineksin ja halutessasi hilloraidoin. Voit myös laittaa täyteainekset pöytään kippoihin, jolloin jokainen voi täyttää itse oman mieluisan hodarinsa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)