Pullapitko

Pullapitko

Katso video ohjeen alta!

10 kohtaa onnistuneeseen pullapitkoon:

1. Käytä kädenlämpöisiä aineita, jotta hiiva toimii.

2. Puolikarkeat vehnäjauhot ovat parhaita pullataikinaan, niillä syntyy paras sitko.

3. Nesteeksi sopii maito, kauramaito, mantelimaito tai soijamaito, neste tulee lämmittää kädenlämpöiseksi.

4. Lisää jauhot pikkuhiljaa, jotta ne ehtivät turvota alustettaessa, alussa vatkaten ilmaa joukkoon, kädellä tai puuhaarukalla.

5. Muista vaivata taikina hyvin, jota syntyy runsaasti sitkoa.

6. Jätä taikina pehmeäksi, älä käytä liikaa jauhoja.

7. Kohota taikina lämpimässä, peitettynä, esim.: lämminvesiallas tai uuni +40 astetta.

8. Letitä pitko kolmella tai neljällä tangolla.

9. Kohota pitkot kunnolla leivinliinan alla.

10. Voitele pulla kohotettuna, koristele raesokerilla ja halutessa mantelilastuilla, paista uunin alimmalla tasolla.

2 isoa pitkoa 4 säikeelle
5dlmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
n.150gvoita tai margariinia
Pinnalle:
munaa, raesokeria, mantelilastuja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.  Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla ennen paistamista. Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Pitko onnistuu ohjeella varmasti.
Tosi pehmeä ja maukas pullapitko tuli tällä ohjeella ja voilla.