Merjan Mainiot Lumipullat

Merjan Mainiot Lumipullat

Pullaa on mukava leipoa lasten tai lastenlasten kanssa.

Hyvä paikka kohottaa pullataikinaista piirakkapohjaa on uuni, joka kytketään
vain n. 40-asteiseksi, tällöin uskaltaa kohottaa uunissa pullataikinaa
leivinliinalla peitettynä, jolloin pinta ei kuivu.

16 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
75gvoita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
1muna

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita ne silikonipellille koloihin, silikonimuotteihin tai väljästi uunipellille. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.

Paina teelusikan kärjellä jokaisen pullan keskeltä syvälle
alas voinokare. Voitele pullat munalla. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri keskenään.
Laita päälle muodostuneeseen syvennykseen jauhosokeriseosta runsas
teelusikallinen. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

ei pullataikina tarvitse maitoa eikä voita teen sitä yliopistolla työkseni ja on saanut hyvän arvosanan