Pullaa on mukava leipoa lasten tai lastenlasten kanssa. Hyvä paikka kohottaa pullataikinaa on uuni, joka kytketään vain n. 40-asteiseksi, tällöin uskaltaa kohottaa uunissa pullataikinaa leivinliinalla peitettynä, jolloin pinta ei kuivu.

Ainekset 16 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
75
g
voita
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
muna

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. 

  2. Laita pullat silikonipellille koloihin, silikonimuotteihin tai väljästi uunipellille. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Paina teelusikan kärjellä jokaisen pullan keskeltä syvälle alas voinokare.

  3. Voitele pullat munalla. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri keskenään. Laita päälle muodostuneeseen syvennykseen jauhosokeriseosta runsas teelusikallinen. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.