Pullakranssit

Pullakranssi Pakastepullataikinasta
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Täyteideat:
rasva+kaneli+fariinisokeri
1tlkvaniljarahkaa
100gtummaa suklaarouhetta
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
mantelilastuja

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaaviloi se n. 60 x 30 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä.

Levitä päälle valitsemasi täyte. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Saksi rullaa reiluun puoleen väliin n. ½ cm:n välein, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti. Saat pulla‐murotaikinasta ison kranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä koko rullan ympyräksi.

Voitele kohonnut kranssi munalla ja ripottele pinnalle raesokeria paista n. 190 ‐asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20 ‐ 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)