Kukkapulla

Kukkapulla
1 t 45 min, josta valmisteluaika 15 min

Kukkapulla on helposti valmistuva luomus, jossa jokainen pääsee näyttämään taiteellisia kykyjään. Myös lapset pitävät pullan koristelusta ja kukka on mukava aihe myös heille.

Leivo pyöreä pulla piirakkavuokaan kätevästi valmiista pakasteena myytävästä Myllyn Paras Pyöreästä Pullataikinasta. Kun käytät pakastepullataikinaa, ota se ajoissa sulamaan ja anna pullan kohota pitkään piirakkavuoassa huoneenlämmössä tai valitse lämmin (+ 40 astetta) uuni, jossa pulla kohoaa nopeammin.

1 pyöreä kukkapulla, noin 10:lle / 1 piirakkavuoka, halkaisija noin 25 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Pullataikinaa (400 g)
2tlvoita tai margariinia vuoan voiteluun
Herkkuvaniljakreemi:
2dlruokakermaa
1dlvaniljakreemijauhetta (esim. Dr. Oetker)
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
100grahkaa
Pinnalle:
1muna
4-5kpleri hedelmiä: omenaa, luumua, viinirypäleitä, kiiviä, klementiiniä
1-2dlmarjoja: vadelmia, pensasmustikoita, kirsikoita
tuoretta yrttiä, esim. sitruunamelissaa tai syötävää luonnonyrttiä (esim. nuori siankärsämö tai apila)
raesokeria, mantelilastuja tai värirakeita

Valmistusohje

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Siirrä taikina kohoamaan voidellun piirakkavuoan pohjalle. Taikinaa ei tarvitse nostaa reunoille.

  3. Anna pullalevyn kohota liinalla peitettyinä kaksinkertaisiksi noin 1–2 tuntia tai laita pulla kohoamaan mietoon, noin 40-asteiseen, uunin puoleksi tunniksi.

  4. Tee halutessasi pullan pinnalle herkullinen vaniljakreemi. Voit jättää sen myös pois ja painella koristeet suoraan pullataikinan päälle Focaccia-tyyliin. Mittaa ruokakerma kippoon ja vispaa joukkoon vaniljakreemijauhe. Kun se on saonnut, vispaa mukaan sokerit ja rahka. Laita täyte kylmään, kunnes pulla on kohonnut.

  5. Mikäli käytät vaniljakreemiä, levitä se kohonneen pullan pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

  6. Mikäli et käytä vaniljakreemiä, voitele pullan pinta munalla.

  7. Leikkaa koristeeksi tulevat hedelmät kauniiksi viipaleiksi. Muotoile niistä, marjoista ja sitruunamelissasta näyttävä kukka-asetelma pullan tai kreemin pinnalle. Voit käyttää lisäksi mantelilastuja ja koristerakeita. Myös raesokeri sopii hyvin pullan päälle, jos pullan pinnalla on vain munavoitelu.

  8. Paista kukkapulla 225-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia kauniin värisiksi. Pulla, jossa on kreemipäällys, vaatii noin 15 minuutin paistoajan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)