Korvapuustit omenatäytteellä

Korvapuustit omenatäytteellä

Pullat ja korvapuustit ovat taatusti useimpien lempileivonnaisia.  Perinteisen puustin saa tuunattua helposti tekemällä taikinasta sarvia tai laittamalla täytteeksi esimerkiksi omenasosetta. Rohkeasti kokeilemaan!

5dlmaitoa (punaista)
2tlsuolaa
2dlsokeria
50ghiivaa
1muna
1rkljauhettua kardemummaa
200gvoita
12-15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
omenasosetta
kanelia
sokeria
(voita)
Voiteluun:
1muna

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä tarvittaessa vehnäjauhoja. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.  Leivo taikinasta osa pyöreäksi levyksi. Leikkaa ympyrä kolmioiksi. Levitä kolmion leveimmälle osalle omenasosetta, jonka olet maustanut kanelilla ja sokerilla. Kääri kolmio rullalle sarven muotoon. Voitele sarvet munalla ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)