Haettu sivustolta 12.12.2024 Omenapiirakka puurosta Omenapiirakka puurosta Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi. 4 arviota Anna arviosi Sulje näkymä Katsele kokkausnäkymässä Valmisteluaika 10 min Kokonaisaika 45 min kasvisruokavalio (lakto-ovo) R
Sarjassamme klassisia jälkiruokia ilman sen suurempaa vaivaa. Mehevä omenapiirakka aamulta yli jääneestä peruskaurapuurosta on valmista kolmessa vartissa. Ainekset Pyöreä piirakkavuoallinen, noin 8 annosta Piirakkaan: 4 dl ylijäänyttä kaurapuuroa 1 dl maitoa, piimää tai jogurttia 3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja 2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl jauhettua kanelia 100 g voita sulatettuna 1 l omenalohkoja Piirakan pinnalle: 2 rkl sulatettua voita piirakan voiteluun 2 rkl sokeria Tarjoiluun: vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta Ohje Yhdistä jäähtynyt puuro ja maito. Sekoita, kunnes puuro notkistuu. Lisää mukaan kuivat ainekset ja voisula. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Penslaa omenat voisulalla ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Kokeile myös näitä reseptejä Kuva Omena-bircher Kuva Grilliomenat ja rosmariini-kauracrumble Kuva Kinuskiset omenaleivokset Piirakat ja tortut: Katso kaikki reseptit
Kommentteja ja keskustelua CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse. Näytä lisää kommentteja (-1)
Parhaat blinit Uusi Jouluinen juustokakku Uusi Vuohenjuusto & porkkanalaatikko -joulutortut Bataatti-porkkanalaatikko
Kommentteja ja keskustelua