Omenapiirakka puurosta

Katso suosituin omenapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakoita.

Omenapiirakka puurosta
45 min, josta valmisteluaika 10 min

Sarjassamme klassisia jälkiruokia ilman sen suurempaa vaivaa. Mehevä omenapiirakka aamulta yli jääneestä peruskaurapuurosta on valmista kolmessa vartissa.

Pyöreä piirakkavuoallinen
Piirakkaan:
4dlylijäänyttä kaurapuuroa
1dlmaitoa, piimää tai jogurttia
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
2tlleivinjauhetta
2tljauhettua kanelia
100gvoita sulatettuna
1lomenalohkoja
Piirakan pinnalle:
2rklsulatettua voita piirakan voiteluun
2rklsokeria
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

  1. Yhdistä jäähtynyt puuro ja maito. Sekoita, kunnes puuro notkistuu. Lisää mukaan kuivat ainekset ja voisula.

  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Penslaa omenat voisulalla ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  3. Tarjoa jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)