Sarjassamme klassisia jälkiruokia ilman sen suurempaa vaivaa. Mehevä omenapiirakka aamulta yli jääneestä peruskaurapuurosta on valmista kolmessa vartissa.

Ainekset Pyöreä piirakkavuoallinen, noin 8 annosta

Piirakkaan:
4
dl
ylijäänyttä kaurapuuroa
1
dl
maitoa, piimää tai jogurttia
2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
jauhettua kanelia
100
g
voita sulatettuna
1
l
omenalohkoja
Piirakan pinnalle:
2
rkl
sulatettua voita piirakan voiteluun
2
rkl
sokeria
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Ohje

  1. Yhdistä jäähtynyt puuro ja maito. Sekoita, kunnes puuro notkistuu. Lisää mukaan kuivat ainekset ja voisula.

  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Penslaa omenat voisulalla ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  3. Tarjoa jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.