Omena-bircher

Omena-bircher
40 min, josta valmisteluaika 15 min

Mitä on bircher? Sveitsiläinen tohtori ja ravitsemustieteilija Maximilian Bircher-Banner keksi syöttää potilaille hoitolaitoksessaan raakoja kaurahiutaleita erilaisten hedelmien ja pähkinöiden kyydillä. Reseptistä ja kokista riippuen hiutaleita liotetaan vedessä tai mehussa yön yli, joskus vain vartin. Maitotuotteet, jogurtti, kerma tai jopa creme fraiche kuuluvat usein reseptiin, mutta ilmankin pärjää. Myös hedelmien ja pähkinöiden suhteen sana on vapaa. Yleisin tuttavuus bircherissä on omena, varsinkin hapokas Granny Smith -lajike ja erilaiset kuivatut hedelmät rusinoista aprikooseihin. Pähkinöistä etenkin saksan- ja hasselpähkinät toimivat erinomaisesti.

2:lle
2kirpakkaa omenaa (esim. Granny Smith)
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlkauramaitoa
dlomenamehua
1limen kuori raastettuna
1tlhunajaa
Lisukkeeksi:
murskattuja pähkinöitä, pistaaseja, saksanpähkinöitä, cashew-pähkinöitä...

Valmistusohje

  1. Kuori toinen omenoista, poista siemenkota ja raasta.

  2. Sekoita omenaraaste, kaurahiutaleet, kauramaito, omenamehu, limen kuori ja hunaja kulhossa. Peitä kannella ja laita jääkaappiin yön yli maustumaan.

  3. Kuori toinen omenoista, poista siemenkota ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Jaa seos kulhoihin. Koristele omenasiivuilla ja murskatuilla pähkinöillä.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)