Porkkanapuuro inkiväärisiirapilla, omenapaloilla, rusinoilla ja siemenillä

porkkanapuuro
2:lle iso annos
Inkiväärisiirappi
1dlruokosokeria
dlvettä
10-15gtuoretta inkivääriä
Paahdetut siemenet
3rklpellavansiemeniä tai siemensekoitusta
Puuro
½lvettä
2dlporkkanamehua
2dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-ruishiutaleita
1dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
Päälle
1-2kuutioitua omenaa (+sitruunanmehua)
2-3rklrusinoita

Valmistusohje

puuro

Valmistele inkiväärisiirappi aiemmin. Raasta tai hienonna inkivääri kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen, 25–30 min kunnes seos sakenee siirapiksi. Siivilöi kuumana halutessasi inkivääripalat pois.

Paahda siemenet kuumalla paistinpannulla sellaisenaan erikseen.

Laita puuroa varten vesi ja porkkanamehu kiehumaan kattilaan. Sekoita puuhaarukalla kiehuvaan nesteeseen hiutaleet. Anna kypsyä 3 minuuttia välillä sekoittaen, hautua hetki.

Kuutioi omenat, sivele niille sitruunamehua, jotta omenakuutiot eivät tummu.

Jaa puuro 2 isoon puurokulhoon, levitä päälle omenakuutiot, rusinat ja paahdetut siemenet. Valuta päälle inkiväärisiirappia. Puuro on parhaimmillaan kuumana, mutta maistuu myös kylmänä maidon kanssa.

Resepti:
mukailtuna Gröd-puurokirjasta Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)