Ainekset 2:lle iso annos annosta

Inkiväärisiirappi:
1
dl
ruokosokeria
dl
vettä
10-15
g
tuoretta inkivääriä
Paahdetut siemenet:
3
rkl
pellavansiemeniä tai siemensekoitusta
Puuro:
½
l
vettä
2
dl
porkkanamehua
Päälle:
1-2
kuutioitua omenaa (+sitruunanmehua)
2-3
rkl
rusinoita

Ohje

  1. Valmistele inkiväärisiirappi aiemmin. Raasta tai hienonna inkivääri kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen, 25–30 min kunnes seos sakenee siirapiksi. Siivilöi kuumana halutessasi inkivääripalat pois.

  2. Paahda siemenet kuumalla paistinpannulla sellaisenaan erikseen.

  3. Laita puuroa varten vesi ja porkkanamehu kiehumaan kattilaan. Sekoita puuhaarukalla kiehuvaan nesteeseen hiutaleet. Anna kypsyä 3 minuuttia välillä sekoittaen, hautua hetki.

  4. Kuutioi omenat, sivele niille sitruunamehua, jotta omenakuutiot eivät tummu.

  5. Jaa puuro 2 isoon puurokulhoon, levitä päälle omenakuutiot, rusinat ja paahdetut siemenet. Valuta päälle inkiväärisiirappia. Puuro on parhaimmillaan kuumana, mutta maistuu myös kylmänä maidon kanssa.

Resepti:
mukailtuna Gröd-puurokirjasta Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.