Omena-porkkanapuuro

15 min, josta valmisteluaika 10 min
- Videolla valmistetaan myös Omena-ohrariisipuuroa, katso video ohjeen alta.
2:lle
½ | l | vettä tai omenamehua |
2-3 | pientä omenaa (kotimaista) | |
1 | porkkana (100 g) | |
2 | dl | Myllyn Paras Kaura+Riisi Hiutaleita |
tai Neljän Viljan Hiutaleita | ||
ripaus suolaa | ||
1-2 | rkl | hunajaa tai tummaa sokeria |
½-1 | tl | kanelia |
Valmistusohje
-
Laita vesi kiehumaan kattilaan. Raasta tai kuutioi omena ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää ne kiehuvaan veteen.
-
Lisää hiutaleet. Mausta suolalla ja hunajalla tai sokerilla.
-
Anna kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta lopuksi kanelilla. Jos puuro tuntuu liian tanakalta, lisää tilkka vettä. Puuro maistuu sekä kuumana että kylmänä maidon kanssa.
Kommentoi reseptiä