• Valitsin kaupassa minulle entuudestaan tuntemattoman hiutalepaketin ja lähdin pohtimaan, kuinka Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleet taipuisivat mahdollisimman monipuoliseen muotoon samalla muodostaen herkullisen aamupalan. 
  • Tuloksena valmistui porkkanakakusta inspiraation saanutta puuroa kuorrutteineen sekä rapeaa mysliä nimeltään granola.
  • Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.

Ainekset granolaa iso lasipurkillinen ja puuroa 2-3 annosta annosta

Pähkinäinen granola:
n.3
dl
pähkinöitä (esim. manteleita ja saksan- ja hasselpähkinöitä)
1
dl
auringonkukansiemeniä
¾
tl
suolaa
1
tl
kanelia
½
tl
kardemummaa
2
rkl
fariinisokeria
dl
hunajaa
½
dl
öljyä
1
dl
kuivattua ananasta
Porkkanakakkupuuro:
5
dl
maitoa
2
pientä porkkanaa
1
tl
kanelia
maustemittaa inkivääriä
½
tl
kardemummaa
ripaus suolaa
1
banaani muussattuna
Kuorrute:
2
dl
kreikkalaista jogurttia
½
tl
raastettua sitruunankuorta
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

Pähkinäinen granola:

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet, mausteet sekä fariinisokeri. Kääntele joukkoon hunaja ja öljy, sekä sekoita huolellisesti.

  2. Kaada seos syvään uunivuokaan. Paahda mysliä uunissa noin 45 minuuttia, sekoittele puulusikalla noin varttitunnin välein. Varo, ettei mysli pala.

  3. Kun granola on saanut pintaansa rusketusta ja kodin täyttää huumaava tuoksu, voit ottaa granolan pöydälle jäähtymään. Kun granola on jäähtynyt, lisää sekaan ananakset ja kaada lasipurkkiin.

Porkkanakakkupuuro:

  1. Kiehauta maito kattilassa ja raasta porkkanat. Lisää kiehuvan maidon joukkoon hiutaleet, porkkanaraaste ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 15 min. Lisää lopuksi joukkoon muussattu banaani.

  2. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Annostele lautaselle puuroa, kuorrutetta ja kruunaa annos granolalla. Lupaan aamun alkavan ainakin hitusen aurinkoisemmin!

Resepti:
Karoliina Martikainen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.