Porkkanakakkupuuro ja pähkinäinen granola

Porkkanakakkupuuro ja pähkinäinen granola, Kuva: Karoliina Martikainen
Kuva: Karoliina Martikainen

Kaupassa valitsin minulle entuudestaan tuntemattoman hiutalepaketin, ja lähdin pohtimaan, kuinka Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleet taipuisivat mahdollisimman monipuoliseen muotoon samalla muodostaen herkullisen aamupalan. 

Tuloksena valmistui porkkanakakusta inspiraation saanutta puuroa kuorrutteineen sekä rapeaa mysliä nimeltään granola.

Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.

granolaa iso lasipurkillinen ja puuroa 2-3 annosta
Pähkinäinen granola:
6dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
n.3dlpähkinöitä (esim. manteleita ja saksan- ja hasselpähkinöitä)
1dlauringonkukansiemeniä
¾tlsuolaa
1tlkanelia
½tlkardemummaa
2rklfariinisokeria
dlhunajaa
½dlöljyä
1dlkuivattua ananasta
Porkkanakakkupuuro:
5dlmaitoa
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2pientä porkkanaa
1tlkanelia
maustemittaa inkivääriä
½tlkardemummaa
ripaus suolaa
1banaani muussattuna
Kuorrute:
2dlkreikkalaista jogurttia
½tlraastettua sitruunankuorta
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Pähkinäinen granola
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet, mausteet sekä fariinisokeri. Kääntele joukkoon hunaja ja öljy, sekä sekoita huolellisesti. Kaada seos syvään uunivuokaan. Paahda mysliä uunissa noin 45 minuuttia, sekoittele puulusikalla noin varttitunnin välein. Varo, ettei mysli pala. Kun granola on saanut pintaansa rusketusta ja kodin täyttää huumaava tuoksu, voit ottaa granolan pöydälle jäähtymään. Kun granola on jäähtynyt, lisää sekaan ananakset ja kaada lasipurkkiin.

Porkkanakakkupuuro

Kiehauta maito kattilassa ja raasta porkkanat. Lisää kiehuvan maidon joukkoon hiutaleet, porkkanaraaste ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 15 min. Lisää lopuksi joukkoon muussattu banaani. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Annostele lautaselle puuroa, kuorrutetta ja kruunaa annos granolalla. Lupaan aamun alkavan ainakin hitusen aurinkoisemmin!

Resepti:
Karoliina Martikainen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)