Ainekset 30-35 annosta

2 ½
dl
maitoa
1
dl
fariinisokeria (50 g)
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
1
kananmuna
½
palaa hiivaa
100
g
voita tai margariinia
Täyte:
60
g
voita tai margariinia
1
kiinteä omena (esim. Granny Smith, 150 g kuorittuna)
70
g
saksanpähkinöitä
1
dl
fariinisokeria (50 g)
1
rkl
vaniljasokeria
2
tl
kanelia
Pinnalle:
1
kananmuna
¼
dl
fariinisokeria
Viimeistelyyn:
1
rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöinen maito, fariinisokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli 50 x 35 cm levyksi. Levitä huoneenlämpöinen rasva, karkeaksi raastettu omena, karkeaksi rouhitut pähkinät, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli kerroksittain pullalevylle. Rullaa levy pituussuunnassa ja siirrä rulla voideltuun tasapohjaiseen piirasvuokaan ø 27–30 cm, nipistele sauma kiinni. Peitä ja kohota. Voitele kranssi rikkivispatulla kananmunalla ja leikkaa saksilla poikkiviillot pintaan. Ripottele fariinisokeria ja kaurahiutaleita pinnalle.

  3. Paista uunin alatasolla 190 asteessa noin 30 minuuttia. 

  4. Viimeistele kranssi siivilöidyllä tomusokerilla ennen tarjoamista. 

Vinkki: Voit tehdä tästä annoksesta kaksi pientä pullakranssia tasapohjaisiin piirasvuokiin ø 19–20 cm. Katso myös mehevä pullakranssi, jossa käytetään pullataikinan lisäksi kauramurotaikinaa!

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.