Omenainen pullakranssi

Omenainen pullakranssi
30-35 palaa
2 ½dlmaitoa
1dlfariinisokeria (50 g)
1tlsuolaa
2tlkardemummaa
1kananmuna
½palaa hiivaa
noin 8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
100gvoita tai margariinia
Täyte:
60gvoita tai margariinia
1kiinteä omena (esim. Granny Smith, 150 g kuorittuna)
70gsaksanpähkinöitä
1dlfariinisokeria (50 g)
1rklvaniljasokeria
2tlkanelia
Pinnalle:
1kananmuna
¼dlfariinisokeria
2rklMyllyn Paras Kaurahiutaleita
Viimeistelyyn:
1rkltomusokeria

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöinen maito, fariinisokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli 50 x 35 cm levyksi. Levitä huoneenlämpöinen rasva, karkeaksi raastettu omena, karkeaksi rouhitut pähkinät, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli kerroksittain pullalevylle. Rullaa levy pituussuunnassa ja siirrä rulla voideltuun tasapohjaiseen piirasvuokaan ø 27–30 cm, nipistele sauma kiinni. Peitä ja kohota. Voitele kranssi rikkivispatulla kananmunalla ja leikkaa saksilla poikkiviillot pintaan. Ripottele fariinisokeria ja kaurahiutaleita pinnalle.

Paista uunin alatasolla 190 asteessa noin 30 minuuttia. 

Viimeistele kranssi siivilöidyllä tomusokerilla ennen tarjoamista. 

Vinkki: Voit tehdä tästä annoksesta kaksi pientä pullakranssia tasapohjaisiin piirasvuokiin ø 19–20 cm.  

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)