Katso video ohjeen alta!
10 kohtaa onnistuneeseen pullapitkoon:
1. Käytä kädenlämpöisiä aineita, jotta hiiva toimii.
2. Puolikarkeat vehnäjauhot ovat parhaita pullataikinaan, niillä syntyy paras sitko.
3. Nesteeksi sopii maito, kauramaito, mantelimaito tai soijamaito, neste tulee lämmittää kädenlämpöiseksi.
4. Lisää jauhot pikkuhiljaa, jotta ne ehtivät turvota alustettaessa, alussa vatkaten ilmaa joukkoon, kädellä tai puuhaarukalla.
5. Muista vaivata taikina hyvin, jota syntyy runsaasti sitkoa.
6. Jätä taikina pehmeäksi, älä käytä liikaa jauhoja.
7. Kohota taikina lämpimässä, peitettynä, esim.: lämminvesiallas tai uuni +40 astetta.
8. Letitä pitko kolmella tai neljällä tangolla.
9. Kohota pitkot kunnolla leivinliinan alla.
10. Voitele pulla kohotettuna, koristele raesokerilla ja halutessa mantelilastuilla, paista uunin alimmalla tasolla.