Voisilmäpullat

Voisilmäpulla
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
12 kpl
2 ½dlmaitoa
1dlsokeria
1tl suolaa
2tlkardemummaa
1kananmuna
½palaa hiivaa
7-8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoa
125gvoita tai margariinia
Täyte:
40gvoita
½dlsokeria

Valmistusohje

  1. Sekoita kädenlämpöinen maito, sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyöritä pötköksi ja leikkaa 12 palaa. Pyöritä palat pulliksi, siirrä pullat leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

  3. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla, paina pulliin kahdella sormella kolot ja täytä ne reilulla voinokareella ja sokerilla.

  4. Paista uunissa 210 asteessa 12–15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Miten kauan pullia pitää kohottaa.
Kohotusaika riippuu olosuhteista, joten kun pullat ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, ne ovat riittävästi kohonneet. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella ihania voi pullia
Tosi ihania pullia. Vähän enemmän kardemummaa. Nam.
Miten saa pysymään voin ettei se valu pellille. Leivon paljon tässä en ole onnistunut.
kannattaa leikata saksilla "x" pullan keskelle ja laittaa voi sen sisään.
Sekoita sokeriin vähän vehnäjauhoa! ( suhde ehkä n. rkl. 1 dl sokeria kohden ) Kokeilemalla paras, minä laitan ihan summittain.