Voisilmäpullat

Voisilmäpulla
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
12 kpl
2 ½dlmaitoa
1dlsokeria
1tl suolaa
2tlkardemummaa
1kananmuna
½palaa hiivaa
7-8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoa
125gvoita tai margariinia
Täyte:
40gvoita
½dlsokeria

Valmistusohje

  1. Sekoita kädenlämpöinen maito, sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyöritä pötköksi ja leikkaa 12 palaa. Pyöritä palat pulliksi, siirrä pullat leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

  3. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla, paina pulliin kahdella sormella kolot ja täytä ne reilulla voinokareella ja sokerilla.

  4. Paista uunissa 210 asteessa 12–15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Miksiköhän taikina nousee hitaasti ? Olin jo epätoivoinen mutta sitten kuitenkin lopulta alkoi kohota. Aikaa meni kuitenkin paljon tavallista enemmän eli pari tuntia. Kohotin vedottomassa paikassa, huoneenlämpöisillä aineilla ja kuivahiivankin voimassaoloaika oli vasta hamassa tulevaisuudessa.
Kuivahiivalla leivottaessa nesteen tulisi olla + 42 asteista. Taikina nousee kyllä viileämmälläkin nesteellä, mutta kohotusaika pitenee. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
En tiedä laitoinko maitoa liikaa vai miten, mutta riittää 18 pullaan. (3 peltiä) joten jaoin taikinan kolmeen osaan ja pakastin 2. Hyvin näyttää onnistuvan, pelti nro 2 tänään uunissa. Hyviä on! Kiitos ohjeesta
Miten kauan pullia pitää kohottaa.
Kohotusaika riippuu olosuhteista, joten kun pullat ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, ne ovat riittävästi kohonneet. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella ihania voi pullia
Tosi ihania pullia. Vähän enemmän kardemummaa. Nam.
Miten saa pysymään voin ettei se valu pellille. Leivon paljon tässä en ole onnistunut.
kannattaa leikata saksilla "x" pullan keskelle ja laittaa voi sen sisään.
Sekoita sokeriin vähän vehnäjauhoa! ( suhde ehkä n. rkl. 1 dl sokeria kohden ) Kokeilemalla paras, minä laitan ihan summittain.