Voisilmäpullat

Voisilmäpulla
12 kpl
2 ½dlmaitoa
1dlsokeria
1tl suolaa
2tlkardemummaa
1kananmuna
½palaa hiivaa
7-8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoa
125gvoita tai margariinia
Täyte:
40gvoita
½dlsokeria

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöinen maito, sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyöritä pötköksi ja leikkaa 12 palaa. Pyöritä palat pulliksi, siirrä pullat leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla, paina pulliin kahdella sormella kolot ja täytä ne reilulla voinokareella ja sokerilla.

Paista uunissa 210 asteessa 12–15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)