Broccoli-maapähkinäsalaatti

Broccoli-Maapähkinäsalaatti
35 min, josta valmisteluaika 25 min

Helppo, herkullinen ja yllättävän ruokaisa salaatti vie mauillaan Aasian suuntaan, ja kastike suorastaan huutaa seurakseen chiliä. Tulisuuden takaa tässä sriracha, mutta asian ajaa myös sambal oelek tai -  jos haluat soosiin säivähdyksen fermentoinnin mukanaan tuomaa happamuutta – korealainen gochujang-chilitahna. Kaikkia mainittuja löydät hyvin varustettujen perusmarkettien hyllyiltä.

4:lle
2parsakaalia
3kevätsipulia
1dlsuolattuja ja kuorittuja maapähkinöitä
2dlkeitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä
Kastike:
1dltahinia
2limen mehu
5rklseesaminöljyä
3rklsoijakastiketta
1rklhunajaa tai ruskeaa sokeria
1valkosipulinkynsi
1chili siemenet poistettuna ja pieneksi pilkottuna
2rklsrirachaa
Viimeistelyyn:
tuoreita yrttejä oman maun mukaan

Valmistusohje

  1. Viipaloi parsakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mandoliini on tähän tarkoitukseen oivallinen vekotin. Pilko kevätsipulit ja murskaa maapähkinät.

  2. Laita viipaloitu parsakaali, kevätsipulit, maapähkinät ja jäähtynyt riisi tarjoiluastiaan. Sekoita.

  3. Sekoita kastikeainekset.

  4. Kaada kastike salaatin sekaan ja sekoita hyvin. Koristele yrteillä. Tarjoa heti.

 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)