Thai-jasmiiniriisi-limesalaatti ja cashew-dressing

Thai-jasmiiniriisi-limesalaatti jacashew-dressing
35 min, josta valmisteluaika 15 min

Riisisalaatilla on pitkät perinteet suomalaisissa juhlapöydissä. Tässä klassikko thai-maustein. Aromikas riisi ja rapeat vihannekset yhdistettynä täyteläiseen kastikkeeseen menee kevyestä purtavasta sellaisenaan ja on myös erinomainen lisuke kaikenlaisille grilliruoille.

4:lle
Salaatti:
7dlkasvislientä
2dlMyllyn Paras Jasmiiniriisiä
1dlMyllyn Paras Villiriisiseosta (lisäksi n. ½ dl paahtamiseen)
2porkkanaa
1punainen paprika
3cm:npätkä inkivääriä
1limen raastettu kuori ja mehu
1rklsokeria
Cashew-dressing:
50gcashewpähkinöitä paahdettuna
2dlkookoskermaa
1limen raastettu kuori ja mehu
2tlkalakastiketta
Viimeistelyyn:
1rkuthaibasilikaa
1rkukorianteria

Valmistusohje

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää riisit. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Käännä lämpö pois ja peitä kannella. Anna hautua kypsäksi kannen alla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

  2. Laita 0,5 dl keittämätöntä villiriisiseosta kuivalle paistinpannulle. Kuumenna hiljalleen  muutaman kerran sekoittaen, ja paahda kunnes riisi on kauniisti ruskistunut ja muistuttaa ulkonäöltään riisimuroja. Jäähdytä.

  3. Leikkaa porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri hienoksi. Lisää ainekset  keitetyn riisin joukkoon. Mausta limellä ja sokerilla.

  4. Valmista kastike: mittaa pähkinät, kookoskerma, limemehu ja limen raastettu kuori  sauvasekoittimen mentävään astiaan. Surauta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi kalakastiketta, kunnes maku on reilun suolainen ja aromikas.

  5. Sekoita kastike riisi-kasvisseoksen joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja rapeaksi paahdetulla villiriisillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)