Riisisalaatilla on pitkät perinteet suomalaisissa juhlapöydissä. Tässä klassikko thai-maustein.

Aromikas riisi ja rapeat vihannekset yhdistettynä täyteläiseen kastikkeeseen menee kevyestä purtavasta sellaisenaan ja on myös erinomainen lisuke kaikenlaisille grilliruoille.

Ainekset 4:lle annosta

Salaatti:
7
dl
kasvislientä
2
porkkanaa
1
punainen paprika
3
cm:n
pätkä inkivääriä
1
limen raastettu kuori ja mehu
1
rkl
sokeria
Cashew-dressing:
50
g
cashewpähkinöitä paahdettuna
2
dl
kookoskermaa
1
limen raastettu kuori ja mehu
2
tl
kalakastiketta
Viimeistelyyn:
1
rku
thaibasilikaa
1
rku
korianteria

Ohje

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää riisit. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Käännä lämpö pois ja peitä kannella. Anna hautua kypsäksi kannen alla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

  2. Laita 0,5 dl keittämätöntä villiriisiseosta kuivalle paistinpannulle. Kuumenna hiljalleen  muutaman kerran sekoittaen, ja paahda kunnes riisi on kauniisti ruskistunut ja muistuttaa ulkonäöltään riisimuroja. Jäähdytä.

  3. Leikkaa porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri hienoksi. Lisää ainekset  keitetyn riisin joukkoon. Mausta limellä ja sokerilla.

  4. Valmista kastike: mittaa pähkinät, kookoskerma, limemehu ja limen raastettu kuori  sauvasekoittimen mentävään astiaan. Surauta ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi kalakastiketta, kunnes maku on reilun suolainen ja aromikas.

  5. Sekoita kastike riisi-kasvisseoksen joukkoon. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja rapeaksi paahdetulla villiriisillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.