Japanilainen makaronisalaatti

Japanilainen makaronisalaatti
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Tuttu makaronisalaatti maistuu tyystin toisenlaiselta, kun kokeilet sitä japanilaisin maustein. Kewpie-majoneesin valmistuksessa käytetään ainoastaan keltuaisia ja se on maultaan hieman tavallista majoneesia makeampaa. Suun myötäistä makua muhkeuttaa myös monien kavahtama msg-aromivahvenne. Mausta majoneesisi – käytät sitten kumpaa tahansa – wasabilla tai pirtsakalla yuzu kosholla, yuzu-sitrushedelmän kuoresta, chileistä ja suolasta jauhetulla fermentoidulla tahnalla. 

4:lle
200gMyllyn Paras Makaronia
1pieni kurkku
1pieni porkkana
100gkeittokinkkua kuutoituna
2tlriisietikkaa
1dljapanilaista Kewpie-majoneesia (tai tavallista majoneesia)
1tlwasabi-tahnaa tai yuzu koshoa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Huuhtele kylmässä juoksevassa vedessä.

  2. Suikaloi kurkku ja porkkana.

  3. Yhdistä kulhossa kasvikset, makaronit ja kinkku. Mausta etikalla. Lisää majoneesi, wasabi/yuzu kosho ja mustapippuri. Sekoita hyvin.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)