Vietnamilainen äyriäis-papaijasalaatti

Vietnamilainen äyriäis-papaijasalaatti
20 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Tämä on Suomesta saataviin raaka-aineisiin mukailtu ja testattu ohje.
  • Aineissa vaihtoehtoinen toinen tuote löytyy yleensä paremmin Suomen ruokakaupoista, ensimmäiset taas helpoiten Suomesta isoissa kaupungeissa olevista ”Aasian marketeista”.
  • Äyriäiset saat helpoiten pakasteena.
  • Vietnamilainen minttu ei ole ohutlehtistä ruukku-minttua, vaan paksumpivartista minttua, jota voi löytää marketeista rasioihin pakattuna.
  • Salaattiin käytettävä papaija saa olla kiinteää ja melko kovaa, jotta sitä voi suikaloida; ylikypsä papaija ei sovi salaattiin.
  • Vietnamilaisessa ruoanlaitossa ei juuri käytetä suolaa, sen sijaan erilaisia aromaattisia hapan-makeakastikkeita ja sokeria.
3-4:lle
Salaatti:
50gkatkarapuja
50gmustekalan renkaita
50gkuivattua Fungus-sientä (tai siitakesientä)
10cmkurkkua
1porkkana
1dltuoretta vietnamilaista minttua (mietoa)
100glootuksen tai bambun varsia (säilyke)
100gtuoretta papaijaa (puolikas, saa olla vähän raaka)
1dlsuolapähkinöitä
Kastike:
1kplpunainen chilipalko (n. 10 cm)
2-3valkosipulinkynttä
2rklkalakastiketta
2rklmakeaa soijakastiketta
1limen mehu (½ dl)
4rklsokeria

Valmistusohje

  1. Kiehauta pannussa vettä ja laita ravut ja mustekalan renkaat kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi niin, että ne kypsyvät. Älä keitä liikaa. Valuta äyriäiset lävikössä. Laita kuivatut sienet turpoamaan veteen.

  2. Raasta tai suikaloi kurkku kuorineen ja porkkana kuorittuna pitkäksi ohueksi raasteeksi. Revi minttua hieman. Pilko lootuksen tai bambun varret n. 5 cm suikaleiksi. Puristele sienistä vesi pois, mikäli liotit kuivattuja sieniä. Suikaloi sienet ja papaija. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

  3. Valmista kastike hakkaamalla terävällä veitsellä chili ja valkosipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita muut aineet ja lisää silput joukkoon. Sekoita kastike salaatin joukkoon, anna salaatin maustua.

  4. Tarjoile sellaisenaan alkuruokana, lisäkkeenä tai pääruokana riisikakkujen tai Myllyn Paras -pasteijoiden, esim. Myllyn Paras Pinaatti-Fetapasteija sopii hyvin salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)