Tämä on Suomesta saataviin raaka-aineisiin mukailtu ja testattu ohje.
Aineissa vaihtoehtoinen toinen tuote löytyy yleensä paremmin Suomen ruokakaupoista, ensimmäiset taas helpoiten Suomesta isoissa kaupungeissa olevista ”Aasian marketeista” tai verkkokaupoista.
Vietnamilainen sipuli on usein makeahkoa salottisipulia tai kevätsipuli varsineen.
Vietnamilaisessa ruoanlaitossa ei juuri käytetä suolaa, sen sijaan erilaisia aromaattisia hapan-makeakastikkeita ja sokeria.
Vietnamilainen minttu ei ole ohutlehtistä ruukku-minttua, vaan paksumpivartista minttua, jota voi löytää marketeista rasioihin pakattuna.
Vietnamissa paistetaan kesärullat yleisimmin kuumassa auringonkukkaöljyssä paistokasarissa ja Suomessa voi käyttää hyvin myös pannulla rypsiöljyä, uppopaistoa isossa padassa ei tarvita.
Tässä vaihtoehtona kuumassa kasviöljyssä paistettaville kesärullille on vaihtoehto tehdä fuusioruokaa, eli tehdä kesärullatäyte ja laittaa se ohuen lehtitaikinan sisään ja paistaa uunissa suomalais-vietnamilaisiksi pasteijoiksi.