Jasmiini Riisisalaatti

Jasmiini Riisisalaatti

Jasmiini Riisisalaatin voi tehdä etukäteen vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan. Salaatin riittävyyteen vaikuttaa se, paljonko sitä tarjoillaan; alkusalaattina, pääruoan lisäkkeenä vai onko esim. cocktailpöydässä lisänä myös piirakoita tai pasteijoita. Huomioit paremmin laktoosittomat ja kevyen ruokavalion vieraat, kun valitset kevyen ja laktoosittoman kermaviilin.

4-8:lle
2dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
6dlvettä
100gkevät- tai purjosipulia suikaleina tai renkaina
1rapea keräsalaatti suikaleina
n.200gvesimelonia kuutioina
n.100gaurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina (n. ½ tlk)
100-200gviikunoita tai mangoa kuutioina
½kurkku suikaleina
Kastike:
2dlkermaviiliä, tarvittaessa laktoositonta ja kevyttä
1-2rklsalsakastiketta (katso, että sopii tarvittaessa erityisruokavalioihin)

Valmistusohje

Keitä Jasmiini Riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta lävikössä. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Mikäli viikunat tai mangot joita käytät, ovat kuivattuja, liota niitä ensin vedessä puolisen tuntia. Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin salsakastiketta, maista sopiva maku. Kastike kannattaa tarjoilla erikseen, jos haluaa salaatin pysyvän kauniin näköisenä. Tarjoile alkusalaattina tai pääruoan lisäkkeenä. Sopii juhliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Nami, hyvää salaattia.