Jasmiini Riisisalaatin voi tehdä etukäteen vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Salaatin riittävyyteen vaikuttaa se paljonko sitä tarjoillaan; alkusalaattina, pääruoan lisäkkeenä vai onko esim. cocktailpöydässä lisänä myös piirakoita tai pasteijoita.

Huomioit paremmin laktoosittomat ja kevyen ruokavalion vieraat, kun valitset kevyen ja laktoosittoman kermaviilin.

Ainekset 4-8:lle annosta

6
dl
vettä
100
g
kevät- tai purjosipulia suikaleina tai renkaina
1
rapea keräsalaatti suikaleina
n.200
g
vesimelonia kuutioina
n.100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina (n. ½ tlk)
100-200
g
viikunoita tai mangoa kuutioina
½
kurkku suikaleina
Kastike:
2
dl
kermaviiliä, tarvittaessa laktoositonta ja kevyttä
1-2
rkl
salsakastiketta (katso, että sopii tarvittaessa erityisruokavalioihin)

Ohje

  1. Keitä Jasmiini Riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta lävikössä.

  2. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Mikäli viikunat tai mangot joita käytät, ovat kuivattuja, liota niitä ensin vedessä puolisen tuntia.

  3. Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin salsakastiketta, maista sopiva maku. Kastike kannattaa tarjoilla erikseen, jos haluaa salaatin pysyvän kauniin näköisenä.

  4. Tarjoile alkusalaattina tai pääruoan lisäkkeenä. Sopii myös juhlatarjoiluun.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.