Salaattiveneet

Salaattiveneet
  • Valmista salaattiseos ja laita sitä kauniisti salaatin lehtien keskelle.
  • Salaatin tulee olla mahdollisimman kiinteää eli salaattisikuri eli endiivi on paras.
  • Valitse mahdollisimman pienikokoisia suippoja sikureja, jolloin veneet eivät ole liian suuria.
  • Mikäli salaattisikurin lehdet ovat löysiä, laita niitä aina 2 päällekkäin yhteen veneeseen.
  • Salaattiin sopivat ruokaisaksi aineeksi hennosti mausteinen riisi, Basmati- tai Jasmiiniriisi. Voit kokeilla myös Villiriisiä.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras.
20 kpl pikkuvettä juhliin tai alkupaloiksi
dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
tai Villiriisiseosta (n. 4 dl kypsänä)
350-500gsalaattisikuria (endiiviä) (2-3 kpl)
1rasiakeltaisia kirsikkatomaatteja (250 g )
1nippuretiisejä (n. 15 kpl)
½kurkku (n. 150 g)
150gcheddar-juustoa kuutioina
1nippukevätsipulinvarsia (100 g)
1rkuwasabirucolaa tai rucolaa
dlcashewpähkinöitä
Kastike:
2rklseesamiöljyä
2rklmakeaa soijakastiketta
2rkllimemehua
1-2rklriisiviinietikkaa
1tlroseepippureita
2rklmakeaa chilikastiketta
2tltummaa sokeria
Koristelu:
tuoretta wasabirucolaa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kuutioi tomaatit, retiisit ja kurkku pikku kuutioiksi, leikkaa sipulin varret pieniksi paloiksi, hienonna rucola, puolita pähkinät ja sekoita kaikki salaatin aineet keitetyn riisin kanssa.

Valmista salaatin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon.

Irrota salaattisikurista lehdet yksitellen ja laita ne tarjoilualustalle veneiksi. Yksi tukeva lehti on riittävä aina yhdeksi veneeksi. Mikäli lehdet eivät tunnu tukevilta, laita 2 lehteä päällekkäin. Annostele salaattia ”venekupit” täyteen. Koristele halutessasi tuoreella yrtillä, esim. wasabirucolalla.

VINKKI: Voit valmistaa veneet käyttäen riisin tilalla Myllyn Paras Jyväpastaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)