Valmista salaattiseos ja tarjoile se näyttävästi asteltuna salaatin lehtien keskelle.
Salaatin tulee olla mahdollisimman kiinteää eli salaattisikuri eli endiivi on paras. Valitse mahdollisimman pienikokoisia suippoja sikureja, jolloin veneet eivät ole liian suuria. Mikäli salaattisikurin lehdet ovat löysiä, laita niitä aina kaksi päällekkäin yhteen veneeseen.
Salaattiin sopivat ruokaisaksi aineeksi hennosti mausteinen jasmiiniriisi.
Ainekset 20 kpl pikkuvenettä juhliin tai alkupaloiksi annosta
1½
dl
jasmiiniriisiä
350-500
g
salaattisikuria (endiiviä) (2-3 kpl)
1
rasia
keltaisia kirsikkatomaatteja (250 g )
1
nippu
retiisejä (n. 15 kpl)
½
kurkku (n. 150 g)
150
g
cheddar-juustoa kuutioina
1
nippu
kevätsipulinvarsia (100 g)
1
rku
wasabirucolaa tai rucolaa
1½
dl
cashewpähkinöitä
Kastike:
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
makeaa soijakastiketta
2
rkl
limemehua
1-2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
roseepippureita
2
rkl
makeaa chilikastiketta
2
tl
tummaa sokeria
Koristelu:
tuoretta wasabirucolaa tai muuta yrttiä
Ohje
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
Kuutioi tomaatit, retiisit ja kurkku pikku kuutioiksi, leikkaa sipulin varret pieniksi paloiksi, hienonna rucola, puolita pähkinät ja sekoita kaikki salaatin aineet keitetyn riisin kanssa.
Valmista salaatin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon.
Irrota salaattisikurista lehdet yksitellen ja laita ne tarjoilualustalle veneiksi. Yksi tukeva lehti on riittävä aina yhdeksi veneeksi. Mikäli lehdet eivät tunnu tukevilta, laita kaksi lehteä päällekkäin. Annostele salaattia ”venekupit” täyteen. Koristele halutessasi tuoreella yrtillä, esim. wasabirucolalla.
Kommentteja ja keskustelua