Tee kokojyväviljasta Raikas suurimosalaatti, niin vatsa täyttyy hyvin ja nälkä pysyy pitkään poissa.

Täysjyväviljassa on paljon valkuaista ja kuitua.

Saat salaattiin marinadin tekemällä sen esim. rypsi- tai camelinaöljystä.

Ainekset noin 4 annosta annosta

l
vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi:
2-3
tomaattia
½
kurkku
1
pieni, keltainen paprika
2-3
rkl
hienonnettua persiljaa ja minttua
Marinadi:
½
dl
sitruunamehua
½
dl
rypsi-, camelina- tai oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
tl
roseepippuria

Ohje

  1. Keitä suurimoseoksia suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Kaada lävikköön, huuhdo nopeasti vedellä ja valuta.
  2. Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää ne suurimoiden joukkoon hienonnettujen yrttien kanssa.
  3. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset, sekoita se suurimosalaattiin. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Sopii esimerkiksi erilaisiin kutsuihin ja illanistujaisiin. Suurimosalaatti käy mainiosti lihan, kalan tai kanan ruokaisaksi lisäkkeeksi.

VINKKI: Voit myös hyödyntää tähteeksi jääneen riisin/ohran tätä ruokaa tehdessäsi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.