S’moresit ovat jenkkiherkku, jossa keksien väliin on sulatettu makeita herkkuja, vaahtokarkkia, suklaata ym.

S’moresit ovat ikään kuin keksien väliin kasattu makea hampurilainen.

Sopivat hyvin Street Food -tapahtumaan, jossa grilli on kuumana, esim. hampurilaisten jälkiruuaksi.

S’moresit ovat myös mainioita kesäisen grilliruoan jälkiruokana, varsinkin lapsille, mutta miksipä ei kaikille makeanhimoisille.

S’moresit valmistuvat kätevästi myös mikroaaltouunissa.

Ainekset 16 (halkaisija 5 cm) annosta

100
g
tummaa suklaata rouheena
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
150
g
isoja vaahtokarkkeja (16 kpl)
150
g
maitosuklaata
1
dl
suolapähkinöitä rouhittuna
1
dl
kuivattuja hedelmäpaloja rouhittuna

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Kaaviloi taikina 3 mm paksuksi levyksi. Paina siitä pyöreällä n. 5 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla tai juomalasin suulla pyöreitä pikkuleipiä.

  2. Paista 175-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla n. 6-8 min ajan. Anna jäähtyä kunnolla.

  3. Ennen tarjoilua käännä paistetut pikkuleivät ja laita jokaisen nurjanpuolen päälle 1 vaahtokarkki, pala suklaata ja hieman suolapähkinä- ja hedelmäpalarouhetta. Laita päällystetyt pikkuleivät kuumaan paikkaan koristeet ylöspäin esim. grilliin, nuotiolle tai mikroaaltouunin lämpöön. Anna olla sen aikaa, että vaahtokarkki ja suklaa sulavat.

  4. Paina aina 2 suklaakeksiä karkkipuoliltaan kiinni toisiinsa niin, että vaahtokarkki-suklaa-pähkinä-hedelmäpalaseos jää keskelle täytteeksi näin muodostuvaan makeaan S’moresiin, ikään kuin suklaiseen miniburgeriin.  

  5. Nauti heti tai myöhemmin, eli S’moresit kestävät säilytystä huoneenlämmössä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.