S’mores (Suklaaburgerit)

S'mores (Suklaaburgerit)
  • S’moresit ovat jenkkiherkku, jossa keksien väliin on sulatettu makeita herkkuja, vaahtokarkkia, suklaata ym.
  • S’moresit ovat ikään kuin keksien väliin kasattu makea hampurilainen.
  • Sopivat hyvin Street Food -tapahtumaan, jossa grilli on kuumana, esim. hampurilaisten jälkiruuaksi.
  • S’moresit ovat myös mainioita kesäisen grilliruoan jälkiruokana, varsinkin lapsille, mutta miksipä ei kaikille makeanhimoisille.
  • S’moresit valmistuvat kätevästi myös mikroaaltouunissa.
16 kpl (halkaisija 5 cm)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikina (380 g)
Täyte:
150gisoja vaahtokarkkeja (16 kpl)
150gmaitosuklaata
1dlsuolapähkinöitä rouhittuna
1dlkuivattuja hedelmäpaloja rouhittuna

Valmistusohje

Kaaviloi sulanut pakastetaikina 3 mm paksuksi levyksi. Paina siitä pyöreällä n. 5 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla tai juomalasin suulla pyöreitä pikkuleipiä. Paista 200-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla n. 8 min ajan. Anna jäähtyä kunnolla.

Ennen tarjoilua käännä paistetut pikkuleivät ja laita jokaisen nurjanpuolen päälle 1 vaahtokarkki, pala suklaata ja hieman suolapähkinä- ja hedelmäpalarouhetta. Laita päällystetyt pikkuleivät kuumaan paikkaan koristeet ylöspäin esim. grilliin, nuotiolle tai mikroaaltouunin lämpöön. Anna olla sen aikaa, että vaahtokarkki ja suklaa sulavat. Paina aina 2 suklaakeksiä karkkipuoliltaan kiinni toisiinsa niin, että vaahtokarkki-suklaa-pähkinä-hedelmäpalaseos jää keskelle täytteeksi näin muodostuvaan makeaan S’moresiin, ikään kuin suklaiseen miniburgeriin.  

Nauti heti tai myöhemmin, eli S’moresit kestävät säilytystä huoneenlämmössä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)