Ainekset 4:lle annosta

Täyte:
300
g
nahatonta ruodotonta graavi- tai tuoretta lohta tai kirjolohta tai 1 pss kirjolohikuutioita tai suikaleita
(1
tl
suolaa mikäli et käytä graavikalaa)
valkopippuria myllystä
1
dl
tilliä tai persiljaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
ps
pakaste- tai noin 250 g tuoretta ja esikypsennettyä parsakaalia
100-200
g
juustoa
4
munaa
2
dl
kermaviiliä
dl
maitoa
1
tl
suolaa
vähän pippuria myllystä

Ohje

  1. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24-26 cm). Nosta jääkaappiin odottamaan.

  2. Leikkaa kala kuutioiksi ja suolaa tarvittaessa. Sekoita tilli kalapalojen joukkoon kulhossa ja mausta pippurilla.

  3. Kuutioi juusto (voit käyttää myös vähärasvaisempia juustoja) ja puolita kirsikkatomaatit. Anna parsakaalin sulaa tai kypsennä tuore parsakaali ja jäähdytä se.

  4. Lisää juustokuutiot, tomaatinpuolikkaat ja parsakaalinnuput lohen joukkoon. Sekoita kevyesti ja kaada piirakkavuokaan. Vatkaa munamaito ja mausta se ja kaada täytteen päälle. Ravistele kevyesti.

  5. Kypsennä 225-asteessa 50-60 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Anna piirakan vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös maukas Kylmäsavulohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

Resepti:
Kati Nappa

Vinkit

Kalan tilalla voit käyttää esim. 200-300 g keitto- tai palvikinkkua, tai marinoituja broilerisuikaleita Tee juhliin kaksinkertainen annos leivinpaperoidun uunipannun päälle. Suorakulmaisesta piirakasta on helppo leikata siistejä paloja juhlapöytään nostettavaksi. Jos leivot piirakoita jo edellisenä päivänä, lämmitä paloja uunissa hetken aikaa ennen tarjoilua menekin mukaan.

Kokeile myös mehevää lohipiirakkaa, jonka täytteessä on kylmäsavulohen lisäksi tuorejuustoa!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.