Tomaatti-lohipiirakka

Tomaatti-lohipiirakka
4:lle
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinaa (500 g)
Täyte:
300gnahatonta ruodotonta graavi- tai tuoretta lohta tai kirjolohta tai 1 pss kirjolohikuutioita tai suikaleita
(1tlsuolaa silloin kun et käytä graavikalaa)
valkopippuria myllystä
1dltilliä tai persiljaa
1rskirsikkatomaatteja
1pspakaste- tai noin 250 g tuoretta ja esikypsennettyä parsakaalia
100-200gjuustoa
4munaa
2dlkermaviiliä
dlmaitoa
1tlsuolaa
vähän pippuria myllystä

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24-26 cm). Nosta jääkaappiin odottamaan. Leikkaa kala kuutioiksi ja suolaa tarvittaessa. Sekoita tilli kalapalojen joukkoon kulhossa ja mausta pippurilla. Kuutioi juusto (voit käyttää myös vähärasvaisempia juustoja) ja puolita kirsikkatomaatit. Anna parsakaalin sulaa tai kypsennä tuore parsakaali ja jäähdytä se. Lisää juustokuutiot, tomaatinpuolikkaat ja parsakaalinnuput lohen joukkoon. Sekoita kevyesti ja kaada piirakkavuokaan. Vatkaa munamaito ja mausta se ja kaada täytteen päälle. Ravistele kevyesti. Kypsennä 225-asteessa 50-60 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Anna piirakan vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Kalan tilalla voit käyttää esim. 200-300 g keitto- tai palvikinkkua, tai marinoituja broilerisuikaleita Tee juhliin kaksinkertainen annos leivinpaperoidun uunipannun päälle. Suorakulmaisesta piirakasta on helppo leikata siistejä paloja juhlapöytään nostettavaksi. Jos leivot piirakoita jo edellisenä päivänä, lämmitä paloja uunissa hetken aikaa ennen tarjoilua menekin mukaan.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)