Sekoita erikoisvehnäjauhot ja ohra- tai grahamjauhot kulhossa puuhaarukalla.
Sekoita sokeri ja suola joukkoon.
Lisää leivinjauhe, sekoita jauhoihin.
Lisää pehmeärasva pieniksi paloiksi pilkottuna kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi.
Lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
Voitele piirakkavuoka huolellisesti, sekä pohja että reunat rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla, ravistele ylimääräinen korppujauho pois.
Taputtele itse tehty taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille öljytyin käsin.
Tee täyte: sekoita kermaviili, tuorejuusto, munat, hienonnettu tilli, sitruunapippuri, jauhettu valkopippuri, sitruunapippuri, suola ja juustoraaste.
Levitä piirakkapohjalle ensin valutettu tonnikala.
Kaada päälle sekoitettu täyteseos.
Paista tonnikalapiirakka 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35 minuuttia kauniin väriseksi.
Vinkki: Voit käyttää myös valmista Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (1 pkt) tai Pyöreää Piirakkataikinaa, Suolainen (1 pkt) tonnikalapiirakan pohjana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Juu tein just kaikki valmiiks uunia varten...en tiedä johtuko vähäisistä yöunista, mut ohjees on täytteeseen laitettu tonnikala...juu lukee sit et levitä ensin tonnikala piirakkataikinan päälle, sit täyte...noh taida tuo haitata yhtään...jäi toissapäiväsen lohipiirakan teosta katkarapuja n.100g ni aattelin lisätä ne. Nyt odotusta ja kerron sit kuinka sopi...
Laitoin äsken uuniin elämäni ensimmäisen tonnikalapiirakan. Pari päivää sitten alkoi tuntua että nyt on kokeiltava tätä koska rakastan tonnikalaa ja tällaisia piirakoita muutenkin. Piirakka näyttää nyt hyvältä ainakin uunissa ja toivon että makukin hyvä. Olen kerran tehnyt kinkkupiirakan samalla tapaa mutta se ei mielestäni ollut tarpeeksi hyvä tai ehkä siitä tuli liian kuiva. Tämä ohje tuntui selkeältä ja helpolta. Lisäsin koristeeksi paprikaa ja kirsikkatomaattia ja piirakka näyttää todella hyvältä. T. Laiska leipuri