t. Sari
Ainekset 1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm annosta
Ohje
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Sekoita erikoisvehnäjauhot ja ohra- tai grahamjauhot kulhossa puuhaarukalla.
-
Sekoita sokeri ja suola joukkoon.
-
Lisää leivinjauhe, sekoita jauhoihin.
-
Lisää pehmeä rasva pieniksi paloiksi pilkottuna kuivien aineiden joukkoon.
-
Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi.
-
Lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
-
Voitele piirakkavuoka huolellisesti, sekä pohja että reunat rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla, ravistele ylimääräinen korppujauho pois.
-
Taputtele itse tehty taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille öljytyin käsin.
-
Tee täyte: sekoita kermaviili, tuorejuusto, munat, hienonnettu tilli, sitruunapippuri, jauhettu valkopippuri, sitruunapippuri, suola ja juustoraaste.
-
Levitä piirakkapohjalle ensin valutettu tonnikala.
-
Kaada päälle sekoitettu täyteseos.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35 minuuttia kauniin väriseksi.
Vinkki: Voit käyttää myös valmista Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (1 pkt) tai Pyöreää Piirakkataikinaa, Suolainen (1 pkt) piirakan pohjana.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
t. Sari