Tonnikalapiirakka

Suolaiset piirakat
1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm
Piirakkataikina:
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
tai Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
½rklsokeria
1tlsuolaa
1tlleivinjauhetta
150gmargariinia tai voita
1muna
Vuoan voiteluun:
1rklmargariinia tai voita
2rklMyllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
2dlkermaviiliä
100g(yrtti)tuorejuustoa
2munaa
½dlhienonnettua tilliä
1tlsitruunapippuria
tljauhettua valkopippuria
½tlsuolaa
2dljuustoraastetta
150-200gtonnikalaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita erikoisvehnäjauhot ja ohra- tai grahamjauhot kulhossa puuhaarukalla.

Sekoita sokeri ja suola joukkoon.

Lisää leivinjauhe, sekoita jauhoihin.

Lisää pehmeä rasva pieniksi paloiksi pilkottuna kuivien aineiden joukkoon.

Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi.

Lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.

Voitele piirakkavuoka huolellisesti, sekä pohja että reunatrasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla, ravistele ylimääräinen korppujauho pois.

Taputtele itse tehty taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille öljytyin käsin.

Tee täyte: sekoita kermaviili, tuorejuusto, munat, hienonnettu tilli, sitruunapippuri, jauhettu valkopippuri, sitruunapippuri, suola ja juustoraaste.

Levitä piirakkapohjalle ensin valutettu tonnikala.

Kaada päälle sekoitettu täyteseos.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35 minuuttia kauniin väriseksi.

Vinkki: Voit käyttää myös valmista Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (1 pkt) tai Pyöreää Piirakkataikinaa, Suolainen (1 pkt) piirakan pohjana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)