Sulata iso taikinalevy rauhassa niin, että saat avattua käännetyn taikinan isoksi levyksi (sulatusaika n. 1½ tuntia). Kauli levyä joka suuntaan vielä isommaksi (n. 45 x 45 cm). Leikkaa taikinapyörällä levystä mahdollisimman iso ympyrä ja jaa se 12 sektoriin eli saat näin 12 isoa kolmiota. Rullaa jokainen kolmio leveämmästä päästä kärkeä kohti rullalle ja taivuta sarven malliin, jotta saat croissantteja. Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Halkaise croissantit. Sivele molemmille leikkuupinnoille sinappia ja majoneesia. Laita väliin puhdistettuja pieniä voikukan- tai rucolanlehtiä. Puolita kalkkuna- ja juustoviipaleet ja laita kumpaakin 2 puolikasta jokaiseen väliin. Viipaloi vielä tomaatit ja avokadot ja sivele jälkimmäiset sitruunamehulla, jotta avokadoviipaleet eivät tummu.
Levitä näitä täytteitä runsaasti croissanteille, sulje croissantit sen jälkeen. Mikäli kasassa pysymisessä on ongelmia, laita jokaiseen sandwichiin pitkä cocktailtikku pystyyn. Tarjoile heti.
Kommentteja ja keskustelua