Nämä croissantit ovat jenkkityylisesti hyvin runsaasti täytettyjä.

Croissantit ovat kätevä leipoa lehtevästä taikinasta, jota on iso levy.

Paista lehtevät leivoinnaiset mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.

Runsain täyttein kasatun croissant-sandwichin saa pysymään kasassa pitkällä cocktailtikulla.

Voit nauttia club sandwichit huoneenlämpöisinä, mutta todella herkullisia ne ovat kuumina.

Ainekset 12 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
Väliin:
3
rkl
Dijon-sinappia
4
rkl
sitruunamajoneesia
2
dl
pieniä voikukan- tai rucolanlehtiä
12
viip.
kalkkunaleikettä
12
viip.
cheddarjuustoa
4
tomaattia
2-3
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Sulata iso taikinalevy rauhassa niin, että saat avattua käännetyn taikinan isoksi levyksi (sulatusaika n. 1½ tuntia). Kauli levyä joka suuntaan vielä isommaksi (n. 45 x 45 cm). Leikkaa taikinapyörällä levystä mahdollisimman iso ympyrä ja jaa se 12 sektoriin eli saat näin 12 isoa kolmiota. Rullaa jokainen kolmio leveämmästä päästä kärkeä kohti rullalle ja taivuta sarven malliin, jotta saat croissantteja. Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

  2. Halkaise croissantit. Sivele molemmille leikkuupinnoille sinappia ja majoneesia. Laita väliin puhdistettuja pieniä voikukan- tai rucolanlehtiä. Puolita kalkkuna- ja juustoviipaleet ja laita kumpaakin 2 puolikasta jokaiseen väliin. Viipaloi vielä tomaatit ja avokadot ja sivele jälkimmäiset sitruunamehulla, jotta avokadoviipaleet eivät tummu.

  3. Levitä näitä täytteitä runsaasti croissanteille, sulje croissantit sen jälkeen. Mikäli kasassa pysymisessä on ongelmia, laita jokaiseen sandwichiin pitkä cocktailtikku pystyyn. Tarjoile heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.