Huippuhelpot croissantit porotäytteellä

Huippuhelpot croissantit porotäytteellä
2 t , josta valmisteluaika 20 min

Myllyn Parhaan Someleipuri Leena rullasi isosta voitaikinalevystä huippuhelpot croissantit, joiden sisältä paljastuu savuisen herkullista porotäytettä. Ja voimme vakuuttaa, että näillä suolaisilla suupaloilla hurmaat vapun seuralaiset jo ensi puraisulla!

Yhdestä annoksesta tulee yhteensä 20 pientä croissantia
Taikina:
1pktMyllyn Paras Iso Voitaikinalevyä (500 g)
Täyte:
75gsavupororouhetta
½punasipuli hienonnettuna
50gruohosipulituorejuustoa
½dlemmentalraastetta
1-2rklkermaa
tuoretta basilikaa ja persiljaa
Voitelu:
1kananmuna
unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Sulata voitaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin 1,5 tuntia.

2. Lämmitä uuni 225 °C asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti.

3. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi ja lisää tarvittaessa kermaa vähän kerrallaan.

4. Jaa voitaikina viiteen osaan ja kauli ne ohuehkoiksi levyiksi (n. 24 x 12 cm).

5. Leikkaa levyt neljään osaan kuvan mukaisesti.

Croissant

6. Laita täytettä reipas teelusikallinen taikinalevyn leveään päähän ja kääri rullalle.

7. Asettele taikinarullan päätekohta uunipellin pohjaa vasten, jotta croissant pysyy kiinni.

8. Voitele croissantit kananmunalla ja ripottele päälle unikon- tai seesaminsiemenet.

9. Paista 225 °C asteessa uunin keskitasolla noin 15 min, kunnes pinta saa kauniin värin.

 

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)