Myllyn Parhaan Someleipuri Leena rullasi isosta voitaikinalevystä huippuhelpot croissantit, joiden sisältä paljastuu savuisen herkullista porotäytettä. Ja voimme vakuuttaa, että näillä suolaisilla suupaloilla hurmaat vapun seuralaiset jo ensi puraisulla!

Ainekset Yhdestä annoksesta tulee yhteensä 20 pientä croissantia annosta

Taikina:
Täyte:
75
g
savupororouhetta
½
punasipuli hienonnettuna
50
g
ruohosipulituorejuustoa
½
dl
emmentalraastetta
1-2
rkl
kermaa
tuoretta basilikaa ja persiljaa
Voitelu:
1
kananmuna
unikon- tai GoGreenin seesaminsiemeniä

Ohje

1. Sulata voitaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin 1,5 tuntia.

2. Lämmitä uuni 225 °C asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti.

3. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi ja lisää tarvittaessa kermaa vähän kerrallaan.

4. Jaa voitaikina viiteen osaan ja kauli ne ohuehkoiksi levyiksi (n. 24 x 12 cm).

5. Leikkaa levyt neljään osaan kuvan mukaisesti.

 

 

 

6. Laita täytettä reipas teelusikallinen taikinalevyn leveään päähän ja kääri rullalle.

7. Asettele taikinarullan päätekohta uunipellin pohjaa vasten, jotta croissant pysyy kiinni.

8. Voitele croissantit kananmunalla ja ripottele päälle unikon- tai seesaminsiemenet.

9. Paista 225 °C asteessa uunin keskitasolla noin 15 min, kunnes pinta saa kauniin värin.

 

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.