Suolaiset rahkasarvet

Suolaiset rahkasarvet
  • Sarvet (croissantit) rahkatäytteellä ovat ruokaisa välipala. Helpointa ne on tehdä lehtevistä pakastetaikinoista, eniten makua on voitaikinassa.
  • Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.
  • Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, levyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea.
  • Johanna Lahti, Kristiina Komulainen ja Arja Elina Laine valmistivat suolaisia rahkasarvia I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
10-16 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
200gmaitorahkaa
1rkusalviaa, rakuunaa tai basilikaa
100gpinaattia tai rucolaa
1rklroseepippuria rouheena
1tlmustapippurirouhetta
½tlsuolaa
Pinnalle:
munaa
roseepippureita

Valmistusohje

Leikkaa sulaneet levyt halki kulmittain kolmioiksi. Venytä kolmiot leveämmiksi kapeasta reunastaan käsin. Sekoita rahkaan yrtti- ja pinaattisilppua, pippurirouheita ja suolaa. 

Levitä rahkatäytettä jokaisen kolmion leveimpään reunaan, 1-2 rkl/kolmio. Kääri kolmiot rullalle aloittaen leveämmästä kohdasta. Käännä sarven malliin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle roseepippureita. 

Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen fetajuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)