Suolaiset rahkasarvet

Suolaiset rahkasarvet

Sarvet (croissantit) rahkatäytteellä ovat ruokaisa välipala. Helpointa ne on tehdä lehtevistä pakastetaikinoista, eniten makua on voitaikinassa. Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy. Mikäli teet sarvet Lehtitaikinasta, levyt ovat ohuempia ja niitä on paketissa 8 kpl, eli tällöin annoksesta syntyy 16 vähän pienempää sarvea. Johanna Lahti, Kristiina Komulainen ja Arja Elina Laine valmistivat suolaisia rahkasarvia I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

10-16 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
200gmaitorahkaa
1rkusalviaa, rakuunaa tai basilikaa
100gpinaattia tai rucolaa
1rklroseepippuria rouheena
1tlmustapippurirouhetta
½tlsuolaa
Pinnalle:
munaa
roseepippureita

Valmistusohje

Leikkaa sulaneet levyt halki kulmittain kolmioiksi. Venytä kolmiot leveämmiksi kapeasta reunastaan käsin. Sekoita rahkaan yrtti- ja pinaattisilppua, pippurirouheita ja suolaa. Levitä rahkatäytettä jokaisen kolmion leveimpään reunaan, 1-2 rkl/kolmio.  Kääri kolmiot rullalle aloittaen leveämmästä kohdasta. Käännä sarven malliin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle roseepippureita.  Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen fetajuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)