Suklaamoussekakku mansikkasydämellä ja browniepohjalla

Suklaamoussekakku mansikkasydämellä ja browniepohjalla
5 t , josta valmisteluaika 3 t 30 min

Someleipurimme Sannan suklaamoussekakku kätkee sisäänsä kirpakan mansikkasydämen ja makean browniepohjan. Tämä äitienpäivän ykkösleipomus on helppo valmistaa ja kaiken lisäksi sen maku sulattaa taatusti jokaisen äiskän sydämen.

10 annosta
Browniepohja:
125 gvoita
75gtummaa suklaata
2dlsokeria
hyppysellinen suolaa
1tlvaniljasokeria
2kananmunaa
2dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
muutama tuore mansikka reunoille (voi jättää pois)
Mansikkasydän:
n. 600gmansikoita tuoreina tai pakasteena
5liivatelehteä
Suklaamousse:
3dlvispikermaa
250gvaniljakastiketta (ei vaahtoutuvaa)
4liivatelehteä
100gtummaa suklaata
¾dlvettä
Koristeluun:
sydänpipareita Myllyn Paras Angry Birds Hatchlings Tutti Frutti Murotaikinasta
kaakaojauhetta
syötäviä kukkia tai yrttejä
mansikoita
suklaata sulatettuna

Valmistusohje

Browniepohja:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  2. Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan alareuna voilla.

  3. Sulata voi kattilassa ja ota kattila liedeltä.

  4. Lisää suklaa voisulaan ja sekoita, kunnes seos on tasaista.

  5. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja hyppysellinen suolaa.

  6. Sekoita munat joukkoon yksitellen.

  7. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja kaada valmis taikina vuoan pohjalle.

  8. Paista uunissa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla.

  9. Leikkaa mansikoista siivuja ja asettele ne kauniisti pystyyn vuoan sisäreunaan.

 

Mansikkasydän:

  1. Liota liivatelehtiä paketin ohjeen mukaan kylmässä vedessä.

  2. Soseuta mansikat.

  3. Kuumenna noin ¾ dl mansikkasosetta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.

  4. Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun mansikkasoseen kanssa.

  5. Kaada seos browniepohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin, jotta sydän ehtii hyytyä.

 

Suklaamousse:

  1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljakastike.

  2. Paloittele tumma suklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä.

  3. Sekoita sula suklaa kerma-vaniljaseokseen.

  4. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet.

  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana suklaamousseen huolellisesti sekoittaen.

  6. Kaada valmis suklaamousse vuokaan browniepohjan ja mansikkasydämen päälle.

  7. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

  8. Irrota kakku varovasti vuoasta, tasoita reuna kuumalla veitsellä ja siirrä tarjoilualustalle.

 

Sydänpiparit koristeluun:

  1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen leivontaa.

  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

  3. Kauli sula taikina parin millin paksuiseksi ja leikkaa piparimuotilla sydämiä uunipellille.

  4. Paista pipareita uunin keskitasossa noin 7–10 minuuttia.

  5. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.

 

Koristelu:

  1. Siivilöi hyytyneen kakun päälle kaakaojauhetta ohueksi kerrokseksi.

  2. Asettele päälle esimerkiksi keksejä, mansikoita ja tuoreita yrttejä tai syötäviä kukkia oman makusi mukaan.

  3. Viimeistele koristelu sulatetulla suklaalla.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)