Valmistusaika kuorrutettuna n. 1 tunti, josta työaika n. 30 min. (halutessa makujen tasaantuminen viileässä useamman tunnin tai yön yli).

Mansikkakääretorttu on yksi suosituimpia herkkuja kahvin tai teen kanssa. Voit valmistaa tämän herkun ilman vehnää käyttäen pelkästään kauraa, Myllyn Paras Emännän Täysjyväkaurajauhoja. Kun haluat superhyvää herkkua ilman turhaa energiaa, voit käyttää täytteenä mansikkasurvosta ja rahkaa, esimerkiksi valmiiksi maustettuna myytävää vanilja- tai sitruunarahkaa. Tällöin herkkuleivonnainen on lähes rasvaton.

Jos taas haluat täyteläisemmän vaihtoehdon, sopii täytteeksi rahkakermavaahto, jota voi halutessa tukevoittaa vaniljakreemijauheella. Tällöin tortun rullaus kauniin pyöreäksi on helpompaa. Voit myös käyttää valmista vaniljakreemiä, joka löytyy kaupan kylmähyllystä. Tuoreet mansikat kruunaavat kääretortun.

Ainekset 1 kääretorttu, n. 15 viipaletta annosta

KAURAINEN KÄÄRETORTTUTAIKINA
4
isoa kananmunaa
dl
sokeria
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
MANSIKKATÄYTE
dl
mansikkahilloa tai -survosta
n. 2
dl
tuoreita mansikoita
1
dl
vispikermaa (+ 2/3 dl vaniljakreemijauhetta)
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
(tai 200 g vanilja- tai sitruunarahkaa)
200
g
maitorahkaa tai valmista vaniljakreemiä
KUMOTTAESSA
1
rkl
sokeria
KORISTELU
2
dl
vispi- tai kuohukermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
dl
tuoreita mansikoita
TAI
2
rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Nosta munat ajoissa huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kaurajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri omassa kulhossa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, halutessa voit öljytä leivinpaperin.
     
  2. Riko toiseen puhtaaseen kulhoon munat ja mittaa sokeri mukaan. Vatkaa kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi (5–10 min). Lisää jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen, älä kolauta kulhoa tai vispilöitä. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista uunin keskitasolla 7–10 minuuttia kauniin väriseksi.
     
  3. Ripottele toiselle leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu sille ja vedä leivinpaperi heti varovasti irti. Anna jäähtyä.
     
  4. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, ja vaahdota halutessa mukaan vaniljakreemijauhetta. Se tekee täytteestä napakampaa, jolloin kääretortun rullaaminen pyöreäksi onnistuu parhaiten. Mikäli täytteen kiinteydellä ei ole niin tarkkaa, riittää, että lisäät vaahtoon pelkästään vaniljasokeria. Jos haluat vähärasvaisen täytteen, voit käyttää maustettua rahkaa ilman kermaa, tällöin vaahdotusta ei tarvita. Sekoita lopuksi joukkoon maustamaton rahka. Vaihtoehtoisesti voit käyttää rahkan tilalla valmista vaniljakreemiä.
     
  5. Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos, sitten viipaloidut mansikat ja lopuksi täytevaahto ohueksi kerrokseksi. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kääri torttu leivinpaperin sisään tiivisti ja siirrä vetäytymään jääkappiin, esimerkiksi yön yli.
     
  6. Halutessasi voit kuorruttaa tortun ennen tarjoilua kermavaahdolla. Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi, mausta sokereilla. Levitä vaahto tortun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele mansikoilla.
     
  7. Sihtaa tomusokeria, jos et halua pintaan kermavaahtoa.
     
  8. Säilytä kylmässä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.