• Munakasrulla on hyvä arkiruoka, eikä sen valmistus vie kovin kauan.
  • Täytteen aineksia vaihtamalla voit tehdä munakasrullan myös kanasta, jauhelihasta jne.
  • Ohra- ja Hiivaleipäjauho yhdessä antavat rullalle hyvän maun, mutta toki vain toistakin voi näistä käyttää pelkästään.
  • Lotta Backlund, Kristiina Komulainen ja Arja Elina Laine valmistivat munakasrullan kylmäsavulohella I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

Ainekset 6:lle annosta

6
dl
maitoa
6
munaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
tl
valkopippuria
Täyte:
200
g
savulohituorejuustoa
20
cm
purjosipulia renkaina
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
75
g
rucola-salaattia (1 rasia/ruukku)
1-2
tl
sitruunapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin munakaslevy. Vatkaa maito ja munat sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vispaa ne muna-maidon joukkoon. Kaada seos voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Pilko täytteet pohjan paistuessa uunissa. Kumoa levy paiston jälkeen leivinpaperille niin, että päällyspuoli jää alle.

  2. Levitä täytteen ainekset kerroksittain hetken jäähtyneelle munakkaalle ja kääri mahdollisimman tiiviisti rullalle. Nosta rulla leivinpaperin avulla uunipellille. Tarjoile sellaisenaan tai esim. raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.