Omuraisu

Omuraisu
1 t , josta valmisteluaika 15 min

Omuraisu, riisillä, kasviksilla ja lihalla täytetty munakas viimeistellään reilulla töräyksellä ketsuppia. Japanin ikonisimpiin lukeutuvan ruokalajeihin syntyhistoriasta liikkuu ristiriitaisia tietoja, ja reseptin keksijäksi on julistautunut useampikin ravintola. Todennäköisin ehdokas on Ginzan hienostokaupunginossa sijaitseva Rengatai, joka on tarjonnut yoshokoa, länkkäriruokaa japanilaisella jengalla, 1800-luvun lopulta lähtien.

1:lle
1broilerin reisipala (n. 100 g)
1pieni sipuli hienonnettuna
2rklkasvisöljyä
1rklvoita
muutama siitakesieni pilkottuna
2dlkeitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä (kts. ohje alla)
ketsuppia
soijakastiketta
mustapippuria
3kananmunaa
Keitetty riisi:
1dlMyllyn Paras Puuroriisiä
hieman suolaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa reisipala ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet sipulin kanssa öljyn ja voin sekoituksessa keskilämmöllä. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes liha alkaa olla kypsää ja sipuli pehmeää.

  2. Lisää sienet ja keitetty riisi. Jatka paistamista, kunnes riisi on lämmennyt kauttaaltaan. Mausta ketsupilla, soijalla ja mustapippurilla.

  3. Vatkaa kananmunat kulhossa ja mausta suolalla. Lämmitä leveällä pannulla 1 rkl voita keskilämmöllä. Kaada kananmunaseos pannulle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi, jotta saat aikaiseksi ohuen munakkaan.

  4. Pienennä lopuksi lämpöä ja levitä paistettu riisi-liha-sienitäyte munakkaan keskelle. Kietaise munakas riisin päälle kanneksi. Mausta reippaasti ketsupilla ja tarjoile heti.

Keitetty riisi:

  1. Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.

  2. Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.

  3. Lisää kattilaan 1 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  4. Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)