Chorizo-munakokkeli-aamiaistacot

Chorizo-munakokkeli-aamiaistacot
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Aamiaistacot, joita paikoin myös aamiaisburritoiksi kuulee kutsuttavan ovat Teksasin osavaltion aamiaisruoka numero yksi. Tacoja on syöty Teksasissa aamiaiseksi 1930-luvulta lähtien eli kyseessä on ihka aito perinneruoka.

Mutta mikä tekee tacosta aamiaistacon? Ensinnäkin täytteet ladataan leveän vehnätortillan päälle (tai kaura-vehnätortillan) ja mukana on aina kananmunia: paistettuna, kokkelina tai – jos halutaan hienostella oikein viimeisen päälle – uppomunina. Kananmunat siis tekevät tacosta aamiaistacon. Muita sääntöjä ei ole ja sana on vapaa. Paras kaveri kananmunille, etenkin kokkelin muodossa, on pannulla ruskistettu tuoremakkara. Mitä mausteisempaa sen parempi. Tarvittavaa raikkautta tuo pirteä Pico de Gallo -tomaattisalsa.

4:lle 2 kpl tortillaa
Tortillat:
1pktMyllyn Paras OATGOODS Kauratortilloja (8 kpl)
Täyte:
300gchorizo-tuoremakkaraa (tai vastaavaa vahvasti mausteista makkaraa)
8kananmunaa
1dlmaitoa
1tlmustapippuria
suolaa
2dlkermajuustoa
Pico de Gallo -tomaattisalsaa (ohje alla)
Tabascoa tai muuta chilikastiketta oman maun mukaan
Pico de Gallo:
dlpieneksi kuutioitua tomaattia
1pieni sipuli pieneksi kuutioituna
1dlpilkottua tuoretta korianteria
1-2jalopenoa pieneksi pilkottuna
2rkllimemehua
ripaussuolaa
pieni valkosipulinkynti hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Pursota makkara pois kuorista. Hienonna ja ruskista massa pannulla keskilämmöllä. Aseta palat sivuun.
  2. Vatkaa yhteen munat ja maito. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Lämmitä pannu kuumaksi keskilämmöllä. Kaada munamaito pannulle. Paista jatkuvasti sekoittaen, kunnes munat ovat melkein kiinteitä ja kaada kypsennetyt makkarat sekaan. Jatka paistamista, kunnes kokkeli on täysin kiinteää.
  3. Lämmitä tortillat vajaa minuutti molemmin puolin kuumalla pannulla niin, että ne ovat kuumia ja rapeita reunoiltaan, mutta vielä taipuisia. Laiskempi laittaja suoriutuu tästä hommasta mikrolla.
  4. Ripottele jokaisen kuuman tortillan päälle juustoraastetta. Lusikoi päälle chorizo-munakokkelia ja salsaa. Mausta Tabascolla.

Pico de Gallo:

  1. Yhdistä kaikki ainekset ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Säilyy jääkaapissa pari vuorokautta.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)