Tätä muhkean makuista munakokkelia nautitaan tortilla chipsien kera. Saat kokkelista myös kätevästi burritoja, kun täytät Kauratortillat tai Kaura Rieska Tortillat kokkelilla ja rullaat pötköiksi.

Ainekset 4:lle annosta

Munakokkeli:
12
kananmunaa
0,5
dl
maitoa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli hienonnettuna
2
jalapeñoa hienonnettuna
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
150
g
tortilla chipsejä
1
dl
pico de galloa
2
dl
voimakkaan makuista cheddaria raastettuna
Pico de Gallo:
2,5
dl
pieneksi kuutioitua tomaattia
1
pieni sipuli pieneksi kuutioituna
1
dl
pilkottua tuoretta korianteria
1-2
jalopenoa pieneksi pilkottuna
2
rkl
limemehua
ripaus
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
Päälle
hienonnettua punasipulia
kaupan taco-kastiketta omaan makuun sopivalla vahvuudella
tuoretta korianteria hienonnettuna
avokadoa kuutioituna

Ohje

  1. Vatkaa munat kulhossa. Lisää maito ja juustokumina. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

  2. Lämmitä öljy pannulla. Paista sipuli, jalapeño ja valkosipuli miedolla lämmöllä pehmeäksi välillä sekoittaen. Älä ruskista.

  3. Pienennä lämpöä ja lisää kananmunat. Paista jatkavasti sekoittaen muutama minuutti, kunnes munat ovat kypsää kokkelia. Lisää mukaan tortilla chipsit, pico de gallo -salsa ja raastettu cheddar.

  4. Tarkista maku ja tarjoa lisukkeiden kera.

Pico de Gallo

  1. Yhdistä kaikki ainekset ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Säilyy jääkaapissa pari vuorokautta.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.