Kesän ensimmäisistä mustikoista valmistetaan tietenkin mustikkapiirakkaa. Tämän piirakan pohja on pehmeä ja kuohkea ja sen kruunaa pinnalle levitetty itse valmistettu vaniljakiisseli. Kokeile!
Ainekset uunipellillinen annosta
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4½
dl
Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
3-4
valkosipulinkynttä
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
100
g
sulatettua voita tai margariinia
1
dl
maitoa tai kermaa
Pinnalle:
300
g
mustikoita
1½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Vaniljakiisseli:
3
dl
maitoa
1½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
perunajauhoja
Koristeluun:
mustikoita tai pensasmustikoita
Ohje
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon.
Lisää sulatettu voi tai margariini ja maito tai kerma ja kääntele taikinan joukkoon.
Kommentteja ja keskustelua