Superhelppo mustikkakukko eli rättänä

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Moderni mustikkakukko
1 t 10 min, josta valmisteluaika 35 min
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Pinta:
1pktMyllyn Paras Pyöreä piirakkataikinaa, makea (380 g)
30ghuoneenlämpöistä voita
1dlfariinisokeria
1rklkanelia
Täyte:
¾ dlsokeria
rklperunajauhoja
1lmustikoita
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta

Valmistusohje

Ota pakastetaikinat sulamaan huoneenlämpöön.

Kauli pinnalle tuleva taikina 0,5 cm paksuksi, 17 cm leveäksi levyksi. Yhdistä voi, fariinisokeri ja kaneli ja levitä seos taikinalevyn päälle. Kääri rullalle. Nosta rulla pakastimeen kohmettumaan noin puoleksi tunniksi. Leikkaa sitten 8 mm paksuiksi viipaleiksi.

Aseta viipaleet leivinpaperin päälle vieri viereen. Laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli päältä niin, että viipaleet litistyvät ja tarttuvat toisiinsa. Jatka kaulimista, kunnes levy laajenee reilusti vuoan halkaisijan kokoiseksi. Ota leivinpaperi päältä. Leikkaa levystä ympyrä. Voit käyttää apuna nurinpäin käännettyä piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm). Jämäpalat voit paistaa pikkuleiviksi.

Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Yhdistä sokeri ja perunajauhot ja sekoita mustikoiden joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Kumoa päälle kanelitaikina.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut sopivasti väriä. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)