Raikas mustikka-ruisvaahto

Raikas Mustikka-Ruisvaahto
30 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Maistuva väli- tai iltapala syntyy metsän marjoista. 
  • Tässä Mustikka-ruisvaahdossa marjat keitetään sokerin ja ruisjauhojen kanssa, ja jonka jälkeen seos jäähdytetään ja vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vaahdon voi tarjota sellaisenaan tai joukkoon voi vielä vatkata purkillisen vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta, se pehmentää makua.
4-8:lle
3dlvettä
3dlmustikoita
1dlfariinisokeria
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
(2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäätynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Tarjoile sellaisenaan, marjoilla koristeltuna tai vatkaa erikseen vaahdoksi purkillinen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja yhdistä vaahdot. Näin saat pehmeän maun.

VINKKI: Kokeile myös puolukoilla tai herukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

Oma reseptini on, kun keitän 3 dl vettä ja vatkaan joukkoon 1dl ruisjauhoja. Vatkaan, kunnes seos on jäähtynyt ja kuohkeaa. Lisään tuoreita puolukoita tai mustikoita survottuna joukkoon ja sekoitan hyvin. Sokeria maun mukaan. Yllättävän vähän tarvitaan, kun ruis imeltyy ja makeutuu.
Tota pitää tehdä :)
Taivaallista välipalaksi tai jälkiruuaksi. Tein mustaherukoista ja tuli todella hyvää niinkin. Tuo vaniljakastikkeen vaahdottaminen sekaan on oiva juttu.
Kokeilin välistä puolukkaa, ja lapsetkin tykkäsi :)
Aivan ihana jälkkäri tai välipala!
Hyvää pikaherkkua!
Tämä on hyvää. Olen tehnyt useasti. Ihan mahtava välipala ja jälkiruoka. Vuosia sitten äitini opetti tän ohjeen. Hän vatkasi pikkasen kermaa sekaan kun siihen aikaan ei ollut vaahtoutuvia vaniljakastikkeita.
Onnistuuko stevialla?
Makeuttajana voi käyttää myös steviaa. Silloin tulee huomioida, että stevia on huomattavasti sokeria makeampaa ja maultaan erilaista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Koska on kyse ruisjauhoista on pakko keittää väh. 40 minuuttia. Muuten ei ole hyvä. Ruispuolukkapuuroakin keitän tunnin. Sokeria ohjeessa on puolet liikaa kun kyse mustikoista!

Pages