Raikas mustikka-ruisvaahto

Raikas Mustikka-Ruisvaahto
  • Maistuva väli- tai iltapala syntyy metsän marjoista. 
  • Tässä Mustikka-ruisvaahdossa marjat keitetään sokerin ja ruisjauhojen kanssa, ja jonka jälkeen seos jäähdytetään ja vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vaahdon voi tarjota sellaisenaan tai joukkoon voi vielä vatkata purkillisen vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta, se pehmentää makua.
4-8:lle
3dlvettä
3dlmustikoita
1dlfariinisokeria
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
(2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

Valmistusohje

Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäätynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Tarjoile sellaisenaan, marjoilla koristeltuna tai vatkaa erikseen vaahdoksi purkillinen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja yhdistä vaahdot. Näin saat pehmeän maun.

VINKKI: Kokeile myös puolukoilla tai herukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (28)

Tota pitää tehdä :)
Taivaallista välipalaksi tai jälkiruuaksi. Tein mustaherukoista ja tuli todella hyvää niinkin. Tuo vaniljakastikkeen vaahdottaminen sekaan on oiva juttu.
Kokeilin välistä puolukkaa, ja lapsetkin tykkäsi :)
Aivan ihana jälkkäri tai välipala!
Hyvää pikaherkkua!
Tämä on hyvää. Olen tehnyt useasti. Ihan mahtava välipala ja jälkiruoka. Vuosia sitten äitini opetti tän ohjeen. Hän vatkasi pikkasen kermaa sekaan kun siihen aikaan ei ollut vaahtoutuvia vaniljakastikkeita.
Onnistuuko stevialla?
Makeuttajana voi käyttää myös steviaa. Silloin tulee huomioida, että stevia on huomattavasti sokeria makeampaa ja maultaan erilaista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Koska on kyse ruisjauhoista on pakko keittää väh. 40 minuuttia. Muuten ei ole hyvä. Ruispuolukkapuuroakin keitän tunnin. Sokeria ohjeessa on puolet liikaa kun kyse mustikoista!
Ruisjauhot kypsyvät 10 minuutissa, mutta ruisjauhojen puuroutuminen kestää kauemmin. Siten ruisjauhoista puuroa valmistettaessa puuroa keitetään miedolla lämmöllä noin tunti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages