vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vastavaa kasvivalmistetta)
Ohje
Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäätynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Tarjoile sellaisenaan, marjoilla koristeltuna tai vatkaa erikseen vaahdoksi purkillinen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja yhdistä vaahdot. Näin saat vaahtoon pehmeämmän maun.
Oma reseptini on, kun keitän 3 dl vettä ja vatkaan joukkoon 1dl ruisjauhoja. Vatkaan, kunnes seos on jäähtynyt ja kuohkeaa. Lisään tuoreita puolukoita tai mustikoita survottuna joukkoon ja sekoitan hyvin. Sokeria maun mukaan. Yllättävän vähän tarvitaan, kun ruis imeltyy ja makeutuu.
Taivaallista välipalaksi tai jälkiruuaksi. Tein mustaherukoista ja tuli todella hyvää niinkin.
Tuo vaniljakastikkeen vaahdottaminen sekaan on oiva juttu.
Tämä on hyvää. Olen tehnyt useasti. Ihan mahtava välipala ja jälkiruoka. Vuosia sitten äitini opetti tän ohjeen. Hän vatkasi pikkasen kermaa sekaan kun siihen aikaan ei ollut vaahtoutuvia vaniljakastikkeita.
Makeuttajana voi käyttää myös steviaa. Silloin tulee huomioida, että stevia on huomattavasti sokeria makeampaa ja maultaan erilaista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Koska on kyse ruisjauhoista on pakko keittää väh. 40 minuuttia. Muuten ei ole hyvä. Ruispuolukkapuuroakin keitän tunnin. Sokeria ohjeessa on puolet liikaa kun kyse mustikoista!
Mie laitan hilloja, eri marjoja, mehuja ja muuta. Fariinisokeria, sokeria, intiaanisokeria, hunajaa ja muita makeutusaineita tilalle. Tää on niin hitti meillä hoitolasten keskuudessa.
Fariinisokerin voi korvata vaikkapa ruokokidesokerilla tai Steviasokerilla, näitä käytetään saman verran kuin fariinisokeria. Halutessaan sokerin voi jättää myös pois, tällöin maku on kirpeämpi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen tehnyt vaahtoa marjasekoituksesta (kerran ei ollut tarpeeksi marjoja, mutta herkullista silti) ja aina on todella maukasta. Todella hyvä, terveellinen valipala ja jalkiruoka. Vaihtelua puolukkavispipuuroon. Kympin arvoinen resepti!