Pehmis kauralastuilla

Pehmis kauralastuilla

Sekä kauralastut että pehmiksen voi tehdä molemmat etukäteen.

Tarjoiluhetkellä vain kokoat annokset, laitat pehmispallon keksien väliin tai teet annoksia jälkiruokakulhoihin.

Valmista kerralla vain se määrä pehmisherkkuja, kun niitä tulee syödyksi.

Koska pehmis sulaa nopeasti, herkku tulee syödä heti, kun se on kasattu.

10 kpl
Kauralastut 20 kpl:
125gvoita tai margariinia
dlsokeria
3dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlsoodaa
½dlkermaa
Vadelmapehmis:
1tlkkookosmaitoa (400 ml, yön yli jääkaapissa säilytettynä), sen n. 2 dl kermaosa
1pilkottuna pakastettu banaani
3dlpakastettuja vadelmia (2½ dl)
2-3rkllemoncurdia
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri, hiutaleet ja jauhot. Sekoita sooda kermaan ja lisää lopuksi taikinaan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja laita ne uunipellille harvaan. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia kullan ruskeiksi. Anna kauralastujen jäähtyä.

Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi ainoastaan paksu kermaosa (n. 2 dl) tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Seosta/Pehmistä kannattaa aluksi sekoittaa alhaisella nopeudella, jotta marjat rikkoutuvat. Jos seos ei lähde heti kunnolla pyörimään kulhossa, kaavi massaa muutaman kerran sekoittimen reunoilta. Jos et syö herkkua heti, laita kulho pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä.

Muodosta pehmiksestä pallo kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla ja aseta pehmispallo kahden kaurakeksin väliin. Valmista kerralla vain se määrä pehmisherkkuja, jotka tulevat syödyksi heti. Voit myös asettaa kauralastun tai kauralastun paloja jälkiruokakulhon pohjalle, laittaa sen päälle kerroksen pehmistä ja päälle vielä toisen keksin kokonaisena tai muruina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)