Sekä kauralastut että pehmiksen voi tehdä molemmat etukäteen.

Tarjoiluhetkellä vain kokoat annokset, laitat pehmispallon keksien väliin tai teet annoksia jälkiruokakulhoihin.

Kokoa kerralla vain se määrä pehmisherkkuja, kun niitä tulee syödyksi. Koska pehmis sulaa nopeasti, herkku tulee syödä heti, kun se on kasattu.

Ainekset 10 kpl annosta

Kauralastut 20 kpl:
125
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
½
tl
soodaa
½
dl
kermaa
Vadelmapehmis:
1
tlk
kookosmaitoa (400 ml, yön yli jääkaapissa säilytettynä), siitä sen n. 2 dl kermaosa
1
pilkottuna pakastettu banaani
3
dl
pakastettuja vadelmia (2½ dl)
2-3
rkl
lemoncurdia
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri, hiutaleet ja jauhot. Sekoita sooda kermaan ja lisää lopuksi taikinaan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja laita ne väljästi uunipellille (lastut leviävät uunissa). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia kullan ruskeiksi. Anna kauralastujen jäähtyä.
  2. Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi ainoastaan sen paksu kermaosa (n. 2 dl) tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Seosta/Pehmistä kannattaa aluksi sekoittaa alhaisella nopeudella, jotta marjat rikkoutuvat. Jos seos ei lähde heti kunnolla pyörimään kulhossa, kaavi massaa muutaman kerran sekoittimen reunoilta. Jos et syö herkkua heti, laita kulho pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä.
  3. Muodosta pehmiksestä pallo kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla ja aseta pehmispallo kahden kaurakeksin väliin. Valmista kerralla vain se määrä pehmisherkkuja, jotka tulevat syödyksi heti. Voit myös asettaa kauralastun tai kauralastun paloja jälkiruokakulhon pohjalle, laittaa sen päälle kerroksen pehmistä ja päälle vielä toisen keksin kokonaisena tai muruina.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.