Sitruunarahkavaahto ja lesecrunchy

-
Valmista unelmaisen kevyt vaahto munanvalkuaisista ja rahkasta, tee se juuri ennen tarjoilua, koska valkuaisvaahto ei säily hyvänä tunteja.
-
Tee vaahdon kanssa tarjottavaksi runsaskuituista crunchya Kauraleseestä. Vaahto & crunchy sopii hyvin väli- tai iltapalaksi tai jälkiruoaksi.
-
Ellen Jokikunnas, Kristiina Komulainen ja Arja Elina Laine valmistivat sitruunarahkavaahtoa ja lesecrunchya I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
Sitruunarahkavaahto: | ||
2 | munanvalkuaista | |
1 | rkl | sitruunamehua |
2 | rkl | sokeria |
1 | tlk | sitruunarahkaa (200 g) |
Lisäksi: | ||
4 | dl | mansikoita, vadelmia, mustikoita, karpaloita |
Lesecrunchy: | ||
30 | g | voita tai margariinia |
½ | dl | hunajaa tai tummaa sokeria |
2 | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
1 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi, noin minuutin verran, lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä toinen minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahka valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen.
Valmista crunchy. Sulata rasva ja hunaja/sokeri paistinpannulla. Lisää leseet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
Kokoa 4 annosta laittaen pohjalle marjoja, päälle vaahtoa ja lesecrunchya, koristele marjoin.
VINKKI: Voit laittaa annoksiin marjojen tilalle hedelmäsalaattia tai hedelmäpaloja.
Kommentoi reseptiä