Pikapullat nopeasti

9 kpl
1 | muna | |
1 | dl | sokeria |
⅓ | tl | suolaa |
1 | rkl | kardemummaa (1 putkilo) |
1 | dl | maitorahkaa (100 g) |
1 | dl | maitoa |
4½-5 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
2 | tl | leivinjauhetta |
75 | g | margariinia tai voita |
Pinnalle: | ||
1 | muna | |
raesokeria | ||
Vinkki 1: Marjapullat: | ||
1 | annos | pikapullataikinaa |
Täyte: | ||
2 | dl | paistonkestävää marmeladia, esim. mustikka (200 g) |
n. 2 | dl | marjoja (100 g), esim. mustikoita |
Vinkki 2: Suklaiset ruusupullat: | ||
1 | annos | pikapullataikinaa |
Täyte: | ||
100 | g | maitorahkaa |
1 | rkl | sokeria |
n. 8 | palaa | suklaata (50 g) |
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
- Sulata ennen leivontaa taikinaan lopuksi lisättävä margariini tai voi, jätä se jäähtymään.
- Riko muna isoon kulhoon.
- Mittaa sokeri, suola ja kardemumma joukkoon.
- Lisää rahka ja maito joukkoon. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Sekoita erikseen leivinjauhe 1 dl jauhoja.
- Lisää 1 dl leivinjauhe-jauhoseosta ja 2 dl vehnäjauhoja taikinanesteeseen, sekoita huolella muutama minuutti tasaiseksi.
- Lisää jäähtynyt sula rasva taikinaan ja sekoita.
- Lisää loput jauhot taikinaan vähän kerrallaan sen verran, että pikapullataikina jää pehmeäksi.
- Leivo valmis taikina heti. Muotoile taikina paksuksi n. 20 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se 9 osaan.
- Pyöritä palat pikkupulliksi käsin ja asettele pullat uunipellille asetetun leivinpaperin päälle väljästi.
- Riko voiteluun tuleva muna lasiin. Sekoita munan rakenne rikki haarukalla.
- Voitele pullat munalla kauttaaltaan pullasutia apuna käyttäen.
- Ripottele voideltujen pullien pinnalle raesokeria.
- Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.
- Nauti pullat tuoreena.
Vinkki 1: Paina pikkupullien keskustat mataliksi pienen lasin pohjalla ja paina syvennyksiä matalaksi vielä lisää sormien avulla. Laita jokaisen pullan syvennyksen 1 rkl paistonkestävää marmeladia ja 1 rkl marjoja. Tee voitelu kuten edellä.
Vinkki 2: Saksi pikkupulliin saksien kärjillä ruusujen suomuja. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi teräväällä veitsellä, sekoita rouhe rahkaan. Laita jokaisen pullan keskelle 1–2 tl suklaarahkaa. Voitele pullat munalla.
Kommentoi reseptiä