Kokeile tätä herkullista aprikoosipiirakka, jonka pohjan valmistat pullataikinasta. Perinteisen pullataikinan ohjeen löydät tästä.

Ainekset 8–10:lle annosta

Pohja:
400
g
pullataikinaa
1
kananmuna voiteluun
Täyte:
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
1
rkl
perunajauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
(2
rkl
rommia)
2
tlk
säilykeaprikoosia
Koristeluun:
tomusokeria

Ohje

  1. Painele pullataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voitele reunat kananmunalla.

  2. Valuta aprikoosit. Asettele hedelmät taikinapohjalle.

  3. Vaahdota kuohukerma.

  4. Sekoita kulhossa kananmunat ja keskenään sekoitetut perunajauhot, vaniljasokeri ja sokeri. Mausta rommilla ja kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada seos aprikoosien päälle.

  5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

  6. Jäähdytä ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.