Aprikoosipiirakka

Aprikoosipiirakka
piirakkavuoallinen
3munaa
1dlsokeria tai fariinisokeria
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
tlvaniljasokeria
1dlöljyä
dlaprikoosisäilyketölkin lientä
Päälle:
1tlksäilykeaprikoosia (tai päärynää, persikkaa tai kaikkia kolmea)
Kuorrutus:
½pkttomusokeria (n. 250 g)
1rklpikakahvijauhetta
3rklvettä
Pinnalle:
mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe
ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen öljyn ja
nesteen kanssa. Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle
piirakkavuoalle. Lohko hedelmät ja asettele ne piirakalle.

Voit käyttää pelkästään yhtä hedelmää tai vuorotellen eri
hedelmälohkoja. Paista 200-asteissa uunissa n. 25 min. Sekoita kuorrutuksen
aineet tasaiseksi ja levitä vähän jäähtyneelle tortulle. Koristele
mantelilastuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)