Aprikoosipiirakka

Aprikoosipiirakka
piirakkavuoallinen
3munaa
1dlsokeria tai fariinisokeria
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
tlvaniljasokeria
1dlöljyä
dlaprikoosisäilyketölkin lientä
Päälle:
1tlksäilykeaprikoosia (tai päärynää, persikkaa tai kaikkia kolmea)
Kuorrutus:
½pkttomusokeria (n. 250 g)
1rklpikakahvijauhetta
3rklvettä
Pinnalle:
mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen öljyn ja nesteen kanssa.

Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Lohko hedelmät ja asettele ne piirakalle. Voit käyttää pelkästään yhtä hedelmää tai vuorotellen eri hedelmälohkoja.

Paista 200-asteissa uunissa n. 25 min. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja levitä vähän jäähtyneelle tortulle. Koristele mantelilastuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)