Ainekset piirakkavuoallinen, noin 10 annosta

3
munaa
1
dl
sokeria tai fariinisokeria
tl
leivinjauhetta
tl
vaniljasokeria
1
dl
öljyä
dl
aprikoosisäilyketölkin lientä
Päälle:
1
tlk
säilykeaprikoosia (tai päärynää, persikkaa tai kaikkia kolmea)
Kuorrutus:
½
pkt
tomusokeria (n. 250 g)
1
rkl
pikakahvijauhetta
3
rkl
vettä
Pinnalle:
mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen öljyn ja nesteen kanssa.

  2. Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Lohko hedelmät ja asettele ne piirakalle. Voit käyttää pelkästään yhtä hedelmää tai vuorotellen eri hedelmälohkoja.

  3. Paista 200-asteissa uunissa n. 25 min. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja levitä vähän jäähtyneelle tortulle. Koristele mantelilastuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.