säilykeaprikoosia (tai päärynää, persikkaa tai kaikkia kolmea)
Kuorrutus:
½
pkt
tomusokeria (n. 250 g)
1
rkl
pikakahvijauhetta
3
rkl
vettä
Pinnalle:
mantelilastuja
Ohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen öljyn ja nesteen kanssa.
Kaada taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Lohko hedelmät ja asettele ne piirakalle. Voit käyttää pelkästään yhtä hedelmää tai vuorotellen eri hedelmälohkoja.
Paista 200-asteissa uunissa n. 25 min. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja levitä vähän jäähtyneelle tortulle. Koristele mantelilastuilla.
Kommentteja ja keskustelua