Paras Marjapiirakka kolmella tavalla

Paras Marjapiirakka kolmella tavalla

Valitse pohjaksi rukiinen tai tavallinen Pyöreä Piirakkataikina.

Valitse mieluisin päällys: kauramuru, smetana tai marenki (kuvassa).

Vaihteluna voit käyttää kauramuruun hiutaleiden tilalla pelkästään leseitä.

Smetanan tilalle kelpaa toki kevyempänä vaihtoehtona kermaviili.

Muista, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2dlmustikka- tai vadelmasurvosta tai -marmeladia
5-6dlmustikoita ja/tai vadelmia
Päällys 1: Kauramuru
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
3dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlvoi- tai margariinisulaa
1dlfariinisokeria tai hunajaa
Päällys 2: Mehevä smetana
2dlsmetanaa (kevytkin käy)
1muna
1dljuoksevaa hunajaa
1tlvaniljasokeria
Päällys 3: Marenkisektorit
1rklperunajauhoja
1rklsokeria
2munan valkuaista
4rkltomusokeria
4dlmustikoita ja vadelmia
herukan tai sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki erittäin varovasti mikroaaltouunissa. Levitä piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle survos tai marmeladi ja marjat.

Valitse päällys 1, 2 tai 3.

Jos teet päällyksen 1 tai 2, sekoita ainekset. Levitä seos tasaisesti piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. 

Tarjoile kauramurupiirakka (nro 1) jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Jos teet päällyksen 3, sekoita täytteen marjoihin perunajauhoja ja sokeria ja levitä seos piirakkapohjalle marmeladin päälle, paista 30–35 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkatessa vaahtoon pikkuhiljaa tomusokeria. Ota piirakka pois uunista. Pursota marengista 8 tasakokoista sektoria ja reunat marjojen päälle. Jatka paistamista ihan hetki, kunnes marenki saa väriä eli 1-2 min 250 asteessa uunin keskitasolla. Täytä marenkien väleihin jäävät sektorit kauniisti tuorein vadelmin ja mustikoin. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön tai kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Mustikka- ja vadelmakauden mentyä, tee sama kirsikoilla, puolukoilla tai karpaloilla. Voit käyttää myös jäisiä pakastemarjoja.

Tutustu myös toiseen helppoon marjapiirakkaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tässä aivan mahtava piirakka, joka menee juuri tänään meillä kokeiluun, kohta saamme maistaa...:) varmasti on hyvää:)