Aprikoosimarmeladit

Aprikoosimarmeladit
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
175gaprikoosipyrettä tai täysaprikoosimehua
4gkeltaista pektiiniä (yellow pectin)
20gsokeria
100gglukoosia
185gsokeria
4gviinihappoa (tartaric acid)

Valmistusohje

  1. Kuumenna aprikoosipyre tai täysmehu sekä glukoosi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita pektiini ja 20g sokeria keskenään kulhossa. Kaada sekaan hieman kuumaa aprikoosipyrettä ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää pektiini-sokeriseos takaisin kattilaan ja sekoita huolellisesti vispilällä. Kun seos kiehuu, lisää loput sokerista ja keitä keskilämmöllä kunnes massan lämpötila on 106 astetta. Sekoita aina välillä, että seos ei pala pohjaan.

  2. Nosta pois hellalta ja sekoita joukkoon viinihappo. Kuori päältä vaahto pois ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan hyytymään. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja. Voit myös kaataa massan esim. silikonimuotteihin ja tehdä eri mallisia marmeladeja. Hyydytä huoneen lämmössä. Massa jähmettyy noin tunnissa kunnolla.

  3. Kun massa on jähmettynyt, ripottele päälle sokeria ja kumoa marmeladit leivinpaperin päälle sokeripuoli alaspäin. Poista leivinpaperi ja leikkaa veitsellä haluamasi muotoisiksi paloiksi. Pyörittele sokerissa. Marmeladit säilyvät kosteudelta suojattuna vähintään kolme kuukautta.

  4. Keltainen pektiini sekä viinihappo ovat molemmat hyytymistä edistäviä lisäaineita. Helpoiten löydät ne netistä tilaamalla. Voit halutessasi tehdä marmeladit esim. mustaherukasta tai mangosta. Pyreen sekä hedelmän tai marjan makeudesta riippuu lopullinen sokerin määrä mutta kyseessähän on marmeladi, joten aika makeita ne aina ovat, eli mielestäni tässä reseptissä se ei ole niin oleellista.

Resepti:
Madame Millefeuille

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvää